0
Fudbal

FOTO: FSS

OVAKO ĆE IZGLEDATI NOVA FIFA LISTA: Ovako dobru poziciju nismo imali 10 godina!

Objavljeno: 28.09.22 u 14:43

Orlovi igraju sjajno.

Fudbalska reprezentacija Srbije iz utakmice u utakmicu napreduje i pruža sve bolje partije, a to će se itekako odraziti i na novu FIFA listu.

Ovako dobar fudbal reprezentacija nije igrala još od kada je u ulozi igrača bio današnji selektor, Dragan Stojković Piksi.

Pobedama protiv Šveđana i Norvežana Srbija je ostvarila brojne benefite. Pre svega izborili smo prelazak u A diviziju Lige nacija, zatim obezbedili smo baraž za EURO ukoliko isti ne izborimo kroz kvalifikacije. Takođe tu je i drugi šešir pred kvalifikacije za Evropsko prvenstvo 2024. godine, a napredovali smo i na FIFA listi.

FOTO: FSS

Na narednoj rang listi Orlovi će se naći na čak 21. mestu. Trenutno zauzimamo 25. poziciju.

Najbolji plasman reprezentacija je imala u eri nažalost pokojnog Radomira Antića, kada smo u jednom trenutku bili na 13. poziciji, 2010. godine.

Na novoj listi imaćemo 1.564 boda i skočićemo iznad Japana, Perua, Maroka i Švedske. Ispred nas će biti Iran sa svega bodom prednosti.

NAJNOVIJE VESTI IZ SVETA SPORTA:

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter