0
Fudbal

FOTO: FSS

NORVEŠKU NE BRINE PORAZ, VEĆ TO ŠTO TADIĆ NEĆE KAPITENSKU TRAKU U BOJAMA ‘LGBT’ ZAJEDNICE: ‘Ne mogu to prihvatim – To je posebna stvar!’

Objavljeno: 28.09.22 u 21:45

Zaista neverovatno da se oko toliko banalnog detalja diže tolika prašina!

Kapiten reprezentacije SrbijeDušan Tadić odbio je da na Svetsko prvenstvu u Kataru nosi kapitensku traku sa duginim bojama. To je izazvalo mnogo komentara, kako navijača, tako i ljudi iz sveta fudbala, a dan nakon poraza od nas, Norveška se mnogo više bavi upravo time, nego igrom svoje reprezentacije.

FOTO: Twi

‘Mislim da je to posebna stvar, ali srećan sam što smo mi uključeni u projekat. Drago mi je što to radimo sa drugim zemljama i šaljemo poruku.’ – rekao je Matrin Odegard.

FOTO: FSS

Predsednica FS Norveške posebno je bila revoltirana ovom odlukom.

‘Ne mogu da prihvatim kako Fudbalski savez Srbije gleda na ovu kampanju. Želimo da podržimo inicijativu „Jedna ljubav“ koju je pokrenula Holandija. Znamo da fudbal nije uvek za sve u svakom kontekstu, da stadion nekada nije bezbedno mesto za manjinske grupe, pa tako i za LGBT grupe i homoseksualce. Zato je važno da radimo na razvijanju pozitivnog ambijenta i inkluziji, kako bismo sprečili dalje pokušaje da se oni isključe iz sveta sporta u budućnosti.’ – izjavila je Lisa Klavenes..

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter