0
Odbojka

FOTO: OSS

SANTARELI POSLE POBEDE NAD BUGARSKOM: ‘Nisam zadovoljan igrom, ali rezultatom jesam!’

Objavljeno: 27.09.22 u 09:50

Važan trijumf naših dama!

Ženska seniorska rerpezentacija Srbije, aktuelni svetski prvak, ostvarila je drugu pobedu u C grupi XIX SP 2022. Srbija je u ponedeljak veče na stadionu Gelredom u Arnemu, savladala Bugarsku sa 3:2, po setovima 25:21, 22:25, 25:27, 25:21 i 15:9, posle 129 minuta igre.

Važnu pobedu je zabeležila Srbija u meču u kome je Bugarska zadala mnogo problema izabranicama Danijelea Santarelija. Povele su svetske prvakinje, ali je Bugarska požrtvovanom igrom, pre svega u odbrani, uspela da preokrene rezultat i povede sa 2:1. Srbija je tek tada zaigrala bolje i na kraju stigla do očekivane pobede, uz podatak da su doprinos pobedi dale gotovo sve reprezentativke.

Po završetku meča oglasio se selektor naše reprezentacije, Danijele Santareli.

– Na Svetskom prvenstvu moramo da igramo najbolju odbojku, sada to mislim više nego juče. Svaki tim želi da pobedi. Danas Bugarska nije imala šta da izgubi. Pričao sam sa njihovim trenerom, rekao mi je da ne razmišljaju o pobedi kao opciji. Zato su bili opušteni – rekao je Santareli i dodao:

– Na ovom takmičenju svaki meč je veoma važan. Očekuje nas put u Poljsku, gde ćemo igrati tri bitna meča. Siguran sam da u svakom meču možemo da naučimo nešto. Iz ova dva meča takođe. Nisam zadovoljan igrom koju smo pokazali, ali rezultatom jesam. Pozitivno je što smo pobedili – zaključio je selektor.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter