0
Košarka

FOTO: Basquet Girona

NOVI SRBIN U ŠPANSKOJ LIGI: Bivši šampion Evrope sa Srbijom već u sredu napada Real!

Objavljeno: 27.09.22 u 18:48

Iskusni krilni centar govorio je za HotSport odmah nakon potpisa ugovora!

Srpski košarkaš, Aleksandar Bursać, novi je igrač španske Đirone. Klub je i zvanično potvrdio saradnju, dok je ugovor potpisan na mesec dana. HotSport je nedavno najavio ovaj potpis, a Bursać je prošao pripremni period sa ekipom iz ACB lige. Srbin je pružao odlične partije tokom prijateljskih mečeva, gde se posebno izdvaja pobeda nad Huventudom u kojoj je postigao 13 poena i to u ključnim momentima.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI:

Aleksandar u Đironi menja jednog od najpoznatijih igrača u ligi, Oriolu, koji je trenutno povređen. Bez obzira koliko bude trajao oporavak Španca, očekuje se da bi Bursać dobrim partijama u kontinuitetu mogao da se izbori za novi dugotrajan ugovor.

Bursać će u Đironi sarađivati sa čuvenim trenerom Aitom Garsijom, dok će mu saigrači biti legendarni Mark Gasol, kao i doskorašnji centar Partizana, Dušan Miletić.

FOTO: Basquet Girona

Aleksandar je tokom karijere nastupao za Vojvodinu, FMP i Zadar, a svojevremeno je postao šampion Evrope sa u20 reprezentacijom Srbije.

Popularni Buki je prve utiske nakon potpisa izneo u razgovoru za HotSport.

AB: Presrećan sam što ću biti deo jednog ovakvog tima, sa bogatom tradicijom, kao što je Đirona. Moj san da zaigram u ACB ligi je sada ostvaren. Sutra debitujem protiv Real Madrida, jedva čekam. Svakodnevno upijam savete od trenera Aita, čije košarkaško znanje ne mogu rečima da opišem. Takođe, tu je Mark Gasol, pomaže nam stalno i to je veliki plus za mene i moju karijeru – kazao je Bursać.

Utakmica između Đirone i Real Madrida na programu je u sredu od 21 čas.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter