0
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: KK Crvena zvezda

NIKOLA TOPIĆ ZA HOTSPORT: ‘Pefi mi najviše znači! Saigrači me uče da postanem bolji na terenu, ali i van njega!’ (FOTO) (VIDEO)

Objavljeno: 27.09.22 u 08:15

Zvezdin biser ima dvojnu licencu za predstojeću sezonu!

Kada se osvrnu na sastav tima, zaposleni u Crvenoj zvezdi ne moraju da brinu za budućnost kluba. U redovima crveno-belih nalazi se srpski vunderkind, momak rođen 2005. godine, koji već sada pokazuje kvalitete i zrelost na terenu. Seniorski sastav sa Malog Kalemegdana je već drugu godinu u nizu jači za Nikolu Topića. Sin legende aktuelnog šampiona Srbije, Milenka Topića, krenuo je očevim stopama, a veruje se da može i da nadmaši njegovu blistavu karijeru.

FOTO: KK Crvena zvezda

Nikola je prošao kompletne pripreme sa timom, pod dirigentskom palicom novog trenera, Vladimira Jovanovića. Odličan utisak ostavio je mladi as, parirajući evroligaškim kolegama sa samo 17 godina. U klubu se doneli odluku, smatrajući da donosi najveću korist za Nikolu, pa će Topić tokom predstojeće sezone imati dvojnu licencu. Talentovani košarkaš ima pravo nastupa za Crvenu zvezdu, kao i Slodes, gde će sticati dodatno iskustvo u seniorskoj konkurenciji, kako bi što spremnije dočekao nastup na evropskoj smotri.

FOTO: KK Crvena zvezda

Od velikog značaja za njegov dalji razvoj i adaptaciju na velikoj smotri jesu saveti iskusnih saigrača, koji su već bili u identičnoj, ili barem sličnoj poziciji. Nikola je u razgovoru za HotSport otkrio od koga najviše uči u klubu.

NT: Naravno da mi znači njihova pomoć. Svi momci su super, svakodnevno me savetuju kako da postanem bolji igrač, kako na terenu, tako i van njega. Stefan Marković mi najviše znači, mnogo mi pomaže. Na početku svoje karijere, u ovim godinama, našao se u sličnoj poziciji kao ja danas. Razume me u potpunosti, trudim se da ‘upijam svaki njegov savet!

Nikolu redovno porede sa ocem, koji je ostavio dubok trag na Malom Kalemegdanu, ali mladi as je odlučio da se fokusira isključivo na svoju ljubav – košarku.

NT: Teško je, naravno. Ali ne razmišljam o tome, već isključivo o sebi i svojim utakmicama. Moram biti maksimalno fokusiran na teren i iskoristiti priliku koju imam. Smatram da smo odličan kolektiv i drago mi je što sam deo istog – istakao je Nikola Topić u razgovoru za HotSport.

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter