0
Fudbal

FOTO: STARSPORT

ANALIZA SUPERLIGE SRBIJE: Ko je najveće iznenađenje, ko je najviše podbacio – Ko čini čuda na golu, a ko je već sada završio sezonu!?

Objavljeno: 27.09.22 u 17:23

Sezona na koje će Srbija imati direktnog učesnika u Ligi šampiona više je nego zanimljiva.

Superliga Srbije sa sobom uvek nosi veliku količinu nestrpljivih fanova i još manje strpljivih uprava. Nakon nekompletiranog 12. kola Superlige, moglo bi se reći da je u borbi za vrh tabele veoma interesantno. Kao i prethodnih godina prvih osam ekipa igraju plej-of, drugih osam igraju plej-aut.

head coach Aleksandar Linta
Mladost GAT v Novi Pazar, Mozzart Super Liga 2022/2023 at stadium Karadjordje on August 26, 2022 in Novi Sad, Serbia. (Photo by Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©)

Dva su trenera obeležila dosadašnji tok sezone u najjačem rangu srpskog fudbala:

Aleksandar Linta – On je u svega 12 kola uspeo da dobije dva otkaza i tako praktično završi sezonu pre nego što je ona počela. Sedeći na klupi Radnika iz Surdulice posle svega dva kola dobio je ‘ispisnicu’, nakon čega je preuzeo Mladost GAT, ali se ni tu nije proslavio pa ga je čekala ista sudbina. Sada do kraja sezone ne može da vodi niti jedan klub u Evropi, osim ako to ne bude ekipa kojoj na zimu tek počinje novi šampionat.

Vladimir Gacinovic Vozdovac – Novi Pazar Superliga Srbije 8.7.2022. photo: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Vladimir Gaćinović – Sušta suprotnost Linti. Nakon lošeg starta i tri poraza, Gaćinović je napravio najveći podvig dosadašnjeg toka šampionata, vezavši sedam pobeda i u jednom trenutku sa svojojm ekipom sedeo je na vrhu tabele. Novi Pazar je sada pretrpeo dva poraza, ali su i dalje dosta visoko rangirani, veliki delom zahvaljujući ovom iskusnom stručnjaku.

vozdovac – radnicki nis

Sam vrh tabele trenutno čine Crvena zvezda, Čukarički, TSC, Vojvodina, Partizan, Novi Pazar i Voždovac. Čak sedam ekipa nalazi se u nekoliko bodova razlike, pa će biti više nego interesantno ispratiti borbu za izlazak u Evropu naredne godine.

Muhammed Badamosi celebrates after scoring a goal
Fudbal-UEFA Conference League Second Round Second leg Season 2022/2023-Cukaricki v Racing Union
Beograd, 28.07.2022.
foto: Starsport.rs ©

Kada govorimo o najvećem iznenađenju, možda bi ta nagrada u dosadašnjem toku šampionata mogla da pripadne napadaču ČukaričkogBadamosiju. Dosta tiho došao je stameni centarfor na Banovog brdo, da bi za svega 11 utakmica pokazao i dokazao o kakvom rasnom golgeteru je reč. Takođe, pored Badamosija svoje napadačke sposobnosti odlično je predstavio i mladi Štulić, koji uprkos nešto lošijem startu sezone Radničkog iz Niša igra fenomenalan fudbal i postavlja se pitanje, zašto ga se Partizan tako lako odrekao?

head coach Gordan Petric cheers support
Partizan v Crvena Zvezda, Mozzart Super Liga 2022/2023 match on stadium FC Partizan (JNA) on August 31, 2022 in Belgrade, Serbia. (Photo by Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©)

Crvena zvezda i Partizan pored svojih obaveza u Evropi uspevaju da zadrže visok nivo fudbala i za sada često deluju neuhvatljivo za ostatak lige. Istina, Partizan je lošije krenuo, ali je dolazak Petrića na klupu ‘crno-belih’ sve okrenuo ‘naglavačke’ što bi se reklo i tim iz Humske sada deluje više nego opasno.

FOTO: STARSPORT

U borbi za opstanak sada se nalaze Radnik, Mladost GAT, Mladost Lučani, Spartak, Napredak, Javor, Radnički Niš i Radnički 1923. Za dno tabele zakucani su Surduličani, koji su već promenili tri trenera od starta šampionata. Spartak je tu najveća enigma, jer su prošli put od ekipe koja ‘jedna prima pogotke’, do toga da ne mogu da uzmu bodove, pa je sada na mesto trenera seo Ljube Dunđerski.

Nemanja Milojevic Crvena Zvezda – Kolubara Superliga Srbije 16.7.2022. photo: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Među prijatnija iznenađenja treba istaći i Kolubaru iz Lazarevca. Nepravedno stavljeni u poziciju potpunog autsajdera, uspeli su da ostvare nekoliko veoma bitnih pobeda i tako svim kritičarima zapuše usta.

FOTO: Privatna arhiva

Daleko najbolji golman dosadašnjeg dela prvenstva je nesumnjivo Nikola Petrić, čiji Napredak i ne igra preterano dobro, ali on svojim bravurama uspeva da ‘koliko-toliko’ nadomesti slabu realizaciju ekipe u napadu.

Пласман обезедио SofaScore

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter