0
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: STARSPORT

NEMANJA NEDOVIĆ ZA HOTSPORT: ‘Često uhvatim sebe kako razmišljam šta će biti kada istrčim na teren! Prija mi uloga lidera!’ (FOTO) (VIDEO)

Objavljeno: 26.09.22 u 17:13

‘Pritisak je sastavni deo naše profesije, svestan sam da je ovde to još izraženije!’

Košarkaši aktuelnog srpskog šampiona počeli su radnu nedelju na veoma naporan način, ipak, u nešto drugačijem stilu od uobičajenog. Ponedeljak je izdvojen kao dan za promociju novih dresova, ekipno fotografisanje, kao i dan za druženje za predstavnicima medija.

Po završetku fotografisanja u opremi koju će nositi od 1. oktobra na utakmici protiv MZT-a, košarkaši Crvene zvezde stavili su se na raspolaganje medijima. Najpre je održana kratka konferencija, gde su se prisutnima obratili šef stručnog štaba Vladimir Jovanović, kao i kapiten Branko Lazić, a potom se prešlo u drugi deo hale gde su igrači nesebično izneli svoja očekivanja pred start sezone.

FOTO: Starsport

Za redakciju HotSporta govorio je miljenik navijača, lider tima i povratnik dočekan raširenih ruku sa osmehom na licu, Nemanja Nedović. Reprezentativac Srbije je posle odlaska iz matičnog kluba napravio pravu turneju širom planete. Nastupao je popularni Neda za Lijetuvos Ritas, Golden Stejt Voriorse, Valensiju, Unikahu, Olimpiju iz Milana i Panatinaikos, pre nego što se vratio ‘kući’. Povreda koju je doživeo tokom utakmice na Evrobasketu, gde je branio boje nacionalnog tima, nije mu dozvolila da se u punom ritmu sa ostatkom ekipe pripremi za predstojeću sezonu. Nemanja je propustio pripremne mečeve, ali biće na raspolaganju debitantu na klupi Zvezde, Jovanoviću, već za prvu rundu najboljeg regionalnog takmičenja.

Nemanja je otkrio da nestrpljivo iščekuje momenat kada će izaći na teren u hali ‘Aleksandar Nikolić‘ i nastupiti pred navijačima koji mu pružaju ljubav, podršku i stimulans da bude najbolji u onome što radi.

NN: Uhvatio sam sebe već par puta da razmišljam šta će biti, kako će biti kada istrčim na teren, ali mislim da to nije pametno. Trebalo bi da uživam u svakom danu, a pogotovo u trenutku kada istrčim na teren. Potrebno je da ostanem fokusiran isključivo na ono što se dešava na terenu, a ne van njega. To mi je trenutno cilj i nadam se najboljem.

Bez ikakve dileme, još od dana kada je stavio paraf na ugovor sa crveno-belima, dodeljena mu je uloga nosioca igre. Ponekad takvo ‘etiketiranje’ pojedine aktere na terenu da zablistaju punim sjajem, ali Nedović ističe da takav tretman ima isključivo pozitivan uticaj kada je on u pitanju.

NN: Ja sam od onih koji vole kada se osećaju bitno, koji vole bitnu ulogu u ekipi. Tako da, mislim da će mi sve to prijati. Siguran sam da postoji pritisak, ali on je sastavni deo naše profesije. Svestan sam da je ovde to na malo izraženijem nivou, ali pripremam se kako u glavi, tako i fizički, za sve što me očekuje. Mislim da sam na pravom mestu!

Prisetio se, sada iskusni bek, dana kada je sve počelo, upravo na mestu gde se danas nalazi, u istom dresu, sa istim grbom na koji je ‘ugravirana’ samo još jedna zvezdica.

NN: Nije lako odvojiti emocije od profesionalnosti, ali što ih pre odvojim biće mi lakše da se fokusiram na ono me očekuje. Dani na početku moje karijere u Pioniru su bili sjajni, sećam se lepih, ali i loših trenutaka. Siguran sam da će biti i jednih i drugih, ali najvažnije je naći balans, zlatnu sredinu. Tokom cele sezone je važno održati taj kontinuitet, ne leteti previše nisko, ali ni visoko. To je ključ svega – zaključio je Nemanja Nedović u razgovoru za HotSport.

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter