0
Evroliga

Vladimir Lucic Serbia - Italy, FIBA Eurobasket 2022, Evropsko prvenstvo u kosarci, round of 16, Srbija - Italija 11.9.2022. Berlin, Germany photo: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

NAKON PARTIZANA I REPREZENTACIJE LUČIĆ KAPITEN I U BAJERNU: Trinkijeri veruje u srpskog košarkaša!

Objavljeno: 26.09.22 u 17:37

Svojim zalaganjem je zaslužio ovo priznanje.

Nakon što je Svetislav Pešić pred start Evropskog prvenstva u košarci odlučio da Vladimir Lučić i Nemanja Bjelica budu kapiteni naše reprezentacije, igrač Bajerna iz Minhena isto priznanje je dobio i u svom klubu. Trener nemačkog kluba Andrea Trinkijeri, očigledno je uvideo da Lučić ima liderske sposobnosti, koje su ga kraisle i u Partizanu, kada je kao mlad igrač, takođe zadužio kapitensku traku.

Odlazak Nihada Đedovića, dugogodišnjeg košarkaša Bajerna, značio je da imenovanje novog kapitena. Đedović je u Bajernu zabeležio čak 291 nastup, a od naredne godine će nositi dres Unikahe. Samim tim, logičan izbor pao je na Lučića, koji je u Minhen stigao 2016. godine iz Valensije.

Vladimir Lucic
Crvena Zvezda v FC Bayern Munich-Euroleague 2021/22
Beograd, 17.12.2021.
foto: Srdjan StevanovicStarsportphoto ©

Za mene je ovo jako lepa stvar. Naredna sezona će mi biti sedma u Bajernu i osećam se odavno kao integralni deo kluba, rekao je Lučić nakon promocije na mestu kapitena ove ekipe.

Nova sezona u nemačkoj ligi počinje ubrzo, a Bajern će prvi meč igrati u subotu od 18 časova, protiv neugodne ekipe Ulma.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter