0
Košarka

Head coach Marina Maljkovic Kosarka-Srbija v Australija-Women’s Basketball World Cup 2022 Qualifying Tournament Beograd,10.02.2022. foto: Srdjan StevanovicStarsport.rs ©

MARINA OVAJ PUT OPRAVDANO ZADOVOLJNA: Selektorka se osvrnula i na narednog rivala!

Objavljeno: 26.09.22 u 09:52

Srpske košarkašice su u svom četvrtom duelu na Svetskom prvenstvu uspele da dođu drugog trijumfa i tako gotovo sigurno overe plasman u osam najboljih. Rival naših košarkašica bio je Mali, a afrička selekcija je poražena rezultatom 81:68. Nakon meča opravdano je bila zadovoljna naša selektorka, Marna Maljković.

– Sve vreme se pominju Crvendakić i Dabović, devojke koje od starta nisu tu. To smo rekli, ali niko ne pominje na primer Dugalić i Mašu Janković, koje takođe nisu tu, a bitni su igrači. Povredile su se, a od izuzetnog su nam značaja, posebno Dugalić koja je to što ovog ekipi dosta nedostaje u ovom momentu. Trebalo je da bude lider ove generacije.  

Poslednji rival u grupnoj fazi za naše dame je selekcija Francuske.

– I Francuska je pretrpela velike promene. Igramo prvi put protiv novog trenera i nekih novih igračica. Videćemo dosta mladih igračica, ali imaju izuztnog pojedinca, znamo šta je Vilijams radila u Evroligi. A te njihove mlade igračice su učesnice vrlo kvalitetne francuske lige. Za mene su dva najjača šampionata turski i francuski. Biće interesantno da vidimo kako će moja ekipa reagovati na to neiskustvo. 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter