0
Košarka

FOTO: KSS

MARINA MALJKOVIĆ PRED FRANCUSKU: Biće veoma zanimljivo videti reakciju ove nove generacije! (FOTO)

Objavljeno: 26.09.22 u 21:42

Ženska reprezentacija Srbije ostvarila je drugu pobedu u takmičenju po grupama na Svetskom prvenstvu u Sidneju.

U pretposlednjem kolu naš tim savladao je Mali, a pošto je Australija nešto kasnije pobedila Kanadu, naše najbolje košarkašice su se i teoretski plasirale u četvrtfinale.

U poslednjem kolu – sutra od 9,30 po srednjeevropskom vremenu – naše devojke igraju protiv Fracuske.

FOTO: KSS

Posle vrlo izjednačenog prvog poluvremena, izabranice Marine Maljković su već u uvodnim minutima nastavka uspele da zaustave Mali i krenu ka pobedi.

Počelo je sasvim dobro. Tina Krajišnik je dominirala pod obručima, Saša Čađo bila sigurna u šutu spolja – u prvih 10 minuta ubacila je tri trojke. Ipak, Mali je uspevao da održi priključak, čak i u nekoliko navrata prevede rezultat na svoju stranu.

Već je finiš prvog poluvremena nagovaštavao da bi naš tim konačno mogao da se oslobodi pritiska rivala. Poenima kapitena na veliki odmor otišlo se sa četiri poena prednosti za naš tim – 43:39.

Po povratku iz svlačionice, sve se okrenulo u našu korist. Tina i Ivon su dobile podršku, pre svih Jovane Nogić koja je ovaj deo igre otvorila trojkom i dala vetar u leđa našem timu. Van linije ograničenja pogodila je Čađo, a njenim novim poenima naš tim je otišao i na 12 razlike – 55:43, pet minuta pre kraja treće četvrtine.

FOTO: KSS

Sada su naše devojke nekako mnogo lakše dolazile do protivničkog koša i držale odstojanje. Saša Čađo je nastavila da pogađa sa distance, njenom novom trojkom, šestom, – Srbija je polovinom poslednjeg perioda otišla na 76:58, da bi Ivon Anderson povisila i na plus 20 – 78:58. Iako je bio ostalo još više od tri minuta do kraja, bilo je jasno da će srpske košarkašice upisati novu pobedu.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI:

Podsećamo, parove četvrtfinala odrediće žreb, sutra odmah nakon poslednje utakmice takmičenja po grupama.

Marina Maljković, selektorka Srbije:

„Veoma zahtevna utakmica. Prvi put smo igrali ovakvu vrstu utakmice, sa ovolikom količnom pritiska. Na kraju smo uspeli da pobedimo. Ali, bilo je veoma teško. Od početka devojke znaju da imaju moje puno poverenje. I to ću uvek ponavaljati. Rekla sam i posle Australije, prethodno posle Japana ili Kanade. One uvek imaju moje puno poverenje. Svi imamo neka očekivanja, ali važno je biti strpljiv. Ne mogu da kažem da me nešto iznenadilo. Pozitvno ili negativno. Ovo je sve proces učenja. Značilo bi nam da to ide malo brže. Ali to je tako. Čeka nas utakmica protiv Francuske, da ponovo to dokažemo. I to protiv tima koji je kao i mi u novoj situaciji. Ovo je prvi put da igramo u ovim sastavima. Oba tima su dosta promenila timove. To će biti potpuno drugačija utakmica od nekih koje smo ranije igrali, recimo prošle godine u finalu Evrobasketa u Valensiji ili u utakmici za bronzu na Olimpijskim igrama u Tokiju. Baš me zanima da vidim kako će to da izgleda, kakva će da bude reakcija mog tima, protiv neke nove generacije Francuske. Da vidimo gde smo, imajući na umu da one igraju u veoma jakoj francuskoj ligi, a da mi imamo naš problem sa kvalitetom domaćeg takmičenja. Ali, ako je nešto što u mom sistemu ne može da se uradi, to je da sednemo i plačemo. I biće veoma zanimljivo videti reakciju ove nove generacije.

FOTO: KSS

Standings provided by SofaScore

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter