2
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: FIBA

FILIP PETRUŠEV ZA HOTSPORT: U Efesu sam nazadovao jer nisam igrao – svi imamo želju da se što pre uigramo!

Objavljeno: 26.09.22 u 17:58

Srpski reprezentativac je bio raspoložen za razgovor.

Crvenu zvezdu ovog leta, pored brojnih novih imena, pojačao je i reprezentativac Srbije Filip Petrušev. Mladi centar među crveno-bele dolazi iz redova dvostrukog šampiona Evrope Anadolu Efesa, a u razgovoru za HotSport, Filip je pričao o periodu u Turskoj, novoj sezoni, ličnim, ali i timskim očekivanjima.

Petrušev je svoju igračku karijeru prvo počeo u Americi, u srednjoj školi u Avonu (Konektikat), a potom i u srednjoj školi Montverde na Floridi. Zatim je 2018. godine postao član čuvenog koledža Gonzaga, gde je pružao odlične partije, a dve godine nakon toga, odlučio se na dolazak u Srbiju i start profesionalne karijere sa 20 godina.

Srpski centar je sav svoj potencijal pokazao u Megi, gde je nastupajući u ABA ligi prosečno beležio 23.7 poena, 7.6 skokova uz šut iz igre 58%. Time je potpuno zasluženo odneo nagradu za najkorisnijeg igrača tog takmičenja.

Kosarka Basketball ABA season 2020-2021
Mega v Buducnost (Podgorica)
Filip Petrusev (R) and Melvin Ejim
Beograd, 20.12.2020.
foto: Dragana StjepanovicStarsportphoto ©

Ako pogledamo baš taj period u Megi, Filip je delovao nezaustavljivo, a sigurno će težiti da taj ritam povrati. Deluje da je dolazak u Crvenu zvezdu odličan potez kako za klub, tako i za njegovu karijeru, a Petrušev se osvrnuo i na očekivanja kako na ličnom, tako i na timskom planu.

FP: Od sebe očekujem da se vratim na nivo na kojem sam igrao pre 2 godine i fizički i na terenu, što je pre moguće da počnem da pomažem ekipi. Ekipa ima najveća moguća očekivanja tako da ćemo videti.

Mladi centar pričao je i o pripremama crveno-belih, kojim se zbog reprezentativnih obaveza priključio nešto kasnije. U Beogradu ga je sačekala raspoložena ekipa, željna napretka i rada.

Ognjen Dobric (L) and Filip Petrusev
Crvena Zvezda v Anadolu Efes Istanbul -Euroleague 2021/22
Beograd, 08.04.2022.
foto: Srdjan StevanovicStarsport.rs ©

FP: Priključio sam se nešto kasnije, nisam baš odradio cele pripreme, ali dobro, svi su super momci, svi imaju želju da rade, da se uigravaju i da to što pre izgleda što bolje.

Petrušev želi da eksplodira u crveno-belom dresu i tako pomogne klubu, ali i sebi u nastavku karijere. Ergin Ataman mu nije dao šansu koju su svi očekivali da će dobiti, što je za Filipa samo dodatna motivacija da u narednoj sezoni pokaže da je Efes napravio ogromnu grešku.

FP: Napredovao sam samo u tim stvarima što sam mogao da vidim i da budem deo ekipe na tom nivou i da vidim na koji način rade. Što se ostalih stvari tiče, ja sam nazadovao zato što nisam igrao i ispao sam iz forme jednostavno. Tako da će mi trebati sigurno vremena da to vratim kao što je bilo.

VESTI O CRVENOJ ZVEZDI::

0
0

2 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter