0
Ostali sportovi

FOTO: Instagram/davor_cajic

SRBIN OBORIO GINISOV REKORD I POBEDIO SVETSKOG PRVAKA: Sklekove na jednoj ruci gledale sudije iz Evrope!

Objavljeno: 25.09.22 u 21:56

Ogroman uspeh za mladog Davora.

Davor Cajić upisao se u Ginisovu knjigu rekorda i to u disciplini sklekova na jednoj ruci za 180 sekundi. Mladi momak iz Ljiga, uspeo je da uradi čak 179 sklekova, pa je tako oborio rekord koji je do sada iznosio 153.

Takmičenje u obaranju Ginisovih rekorda održano je u Sportskoj hali u Beranama, gde je Davor uspeo da iza sebe ostavi Mohameda Mahmuda Ajoba, čoveka koji je vlasnik 26 Ginisovih rekorda.

Za ovaj rekord sam se lično spremao, i to je moj urađen drugi svetski rekord. Lična pobeda i dokaz da uprkos hendikepu možete sve. Još jedan Ginisov rekord dolazi u opštinu Ljig. Regularnost takmičenja pratile su sudije iz Nemačke i Italije.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Davor Ćajić (@davor_cajic)

Ono što ovom uspehu daje još veći značaj, jeste i to da je Davor rođen bez leve šake. U nastavku obraćanja za RINA, Cajić je otkrio kako je tekao njegov put do uspeha.

Kad završim jutarnji trening sa trčanjem, dolazim u moju sobu, gde sam svakodnevno vežbao pomoću nekih sprava koje su pomagale da se delovi tela razvaju normalno da kasnije ne bih imao zdravstvenih problema, bol u leđima i krivu kičmu, jer mi nedostaje nekih 60 centimetara leve ruke. Počeo sam da vežbam obične, zatim vojničke sklekove koji su najteži. Oslanjajući se na jednu nogu i jednu ruku i odabiranjem idealnog položaja, počinjem zagrevanje a samim tim i uvežbavanje – zaključio je Davor razgovor za RINA.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter