0
Košarka

FOTO: Twitter/@RMBaloncesto

SPEKTAKL U SEVILJI: Real nakon produžetka savladao Barselonu i osvojio Superkup Španije! (VIDEO)

Objavljeno: 25.09.22 u 21:09

Peti put uzastopno.

Košarkaši Real Madrida savladali su Barselonu rezultatom 89:83 u finalu španskog Superkupa koji se održavao u Sevilji.

Barsa je kontrolisala meč sve do sredine trećeg perioda (išla čak i na +12), ali onda se kraljevski klub potpuno probudi.

Serhio Ljulj je ubacio čak tri trojke u seriji Reala 19:2.

Odvojio se Real i na sedam razlike nakon trojke Rudija Fernandeza – 58:51. Ipak, Barsa uzvraća serijom 8:0 i vraća minimalnu prednost na nešto manje od 7 minuta do kraja meča.

Tobi je uspeo da donese Blaugrani produžetak nakon asistencije Laprovitole, s obzirom da je u narednom napadu Gabrijel Dek promašio ceo obruč u šutu za pobedu.

U produžetku ključan je bio Edi Tavares. Pri rezultatu 85:83 za Real, visoki centar je izblokirao Šanlija, a u sledećem napadu Dek je pogodio oba bacanja i „zaključao“ utakmicu za Barselonu.

Kod Reala najbolji je bio Tavares sa 24 poena i 12 skokova. Džanan Musa je dodao 19, dok su glavne napadačke opcije Madriđana bili i Ljulj sa 14 poena odnosno Dek sa 13.

U poraženom timu Sertač Šanl je utakmicu završio sa 21 poenom, dok je 12 ubacio Niko Laprovitola koji je imao čak 14 asistencija. Dvocifreni su bili još i Jokubaitis sa 11 i Kjurik sa 10 poena. Srpski košarkaš, Nikola Kalinić, meč je završio sa 8 poena, 7 skokova i jednom asistencijom.

NAJNOVIJE VESTI IZ SVETA SPORTA:

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter