0
Fudbal

Head coach Stale Solbakken Srbija v Norveska - UEFA Nations League-League B-Group Beograd, 02.06.2022 foto: Srdjan StevanovicStarsportphoto ©

SELEKTOR REPREZENTACIJE NORVEŠKE SA PUNO POŠTOVANJA O ORLOVIMA: „Srbija je top klasa evropskog fudbala i biće nam jako teško!“

Objavljeno: 25.09.22 u 16:23

Nije svejedno Norvežanima.

Fudbalska reprezentacija Srbije savladala je Švedsku sinoć rezultatom 4:1 u okviru petog kola Lige nacija.

Naši momci nakon uvodnog šoka i primljenog gola pokazali su izvanrednu igru, a posebno se istakao Aleksandar Mitrović koji je postigao het trik. Pobedu je prelepim golom „začinio“ Saša Lukić, vezista Torina.

Orlove već u utorak očekuje poslednje kolo u kojem gostuju Norveškoj u Oslu. Holand i drugovi poraženi su u Sloveniji (2:1), te su sada Srbija i Norveška izjednačene na tabeli grupe 4 B divizije Lige nacija sa po 10 bodova.

Pred ovaj susret za medije je govorio norveški selektor Stole Solbaken.

Gledao sam snimak utakmice, Srbija je bila veoma dobra protiv Švedske. Imaju napadački arsenal kakav malo koja reprezentacija ima. Oni su top klasa evropskog fudbala i biće nam jako teško. – rekao je Solbaken.

Ipak veruje da njegov tim ponovo može da zaustavi Orlove kao što je to učinio u Beogradu. Skandinavska ekipa je tada slavila golom Holanda (1:0).

Poslednji put kad smo se sreli uspeli smo da ih zaustavimo. Naravno, tada Vlahović nije bio u sastavu, ali jesu Mitrović i Tadić. Moraćemo da budemo taktički savršeni da bismo ih ostvarili cilj. – ističe selektor Norveške.

coach Stale Solbakken Erling Haaland
Srbija v Norveska – UEFA Nations League-League B-Group
Beograd, 02.06.2022
foto: Srdjan StevanovicStarsportphoto ©

U norveškoj javnosti mnogo se vodi polemike oko pozicije golmana i Njilanda koji je loše reagovao kod drugog gola Slovenije.

Erjan je dugo unazad branio jako dobro. Nisam nikada bio zabrinut oko njega, ali mogu da se složim da je kod drugog gola Slovenije mogao bolje da reaguje. Ko će braniti protiv Srbije za sada nisam razmišljao, imam vremena do utorka da odlučim. – zaključio je Solbaken.

Utakmica u Oslu zakazana je za utorak od 20.45 časova, a pobednik tog meča će osvojiti prvo mesto u grupi i prolazak u A diviziju Lige nacija. Osim toga, prvoplasirana ekipa će imati zagarantovan put u plej-of za EURO ukoliko ne uspe da ga izbori kroz kvalifikacije.

NAJNOVIJE VESTI IZ SVETA SPORTA:

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter