0
Odbojka

FOTO: OSSRB

ODBOJKAŠICE SRBIJE USPEŠNO ZAPOČELE SP: Kanada mačiji kašalj za branioca svetskog trona!

Objavljeno: 25.09.22 u 21:35

Siguran trijumf odbojkašica na startu SP.

Ženska seniorska rerpezentacija Srbije, aktuelni svetski prvak, zabeležila je maksimalnu pobedu u svom prvom meču na Svetskog prvenstva u odbojci. Srbija je večeras u prvoj utakmici u C grupi, na stadionu Gelredom u Arnemu, savladala Kanadu sa 3:0, po setovima 25:23, 25:16 i 25:20, posle 66 minuta igre.

Svetske prvakinje su odbranu trona počele odlično. Izabranice Danijelea Santarelija su rutinski savladale Kanadu, koja je naročito u prvom setu zadala dosta problema Boškovićevoj i drugaricama. Veliko iskustvo naših devojaka, donelo je i prevagu, pa je prvi set rešen rezultatom 25:23.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI:

U nastavku meča, srpske odbojkašice su pokazale zašto su prvakinje Evrope. Odigrale su dosta bolje nego u prvom setu, a sjajna koncentracija na prijemu, dovela je Srbiju do 25:16 i 2:0 u setovima.

Na startu, ispostaviće se poslednjeg seta u ovom meču, Srbija je nastavila u istom ritmu, kao i u drugom. Kanađanke su pokušale da se vrate u meč, u jednom momentu su i izjednačile, ali je sama završnica pripala našim devojkama. Iskustvo i pre svega kvalitet doprineli su da Srbija okonča meč maksimalnim rezultatom.

Drugu utakmicu Srbija će odigrati sutra u Arnemu protiv Bugarske od 16.00 časova, uz direktan prenos na TV Sport Klub 1.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter