0
Domaći fudbal

FOTO: Crvena zvezda

NIKOLIĆ DIŽE FORMU: Sve bolje partije nakon teške povrede!

Objavljeno: 25.09.22 u 13:30

Blistava izdanja Veljka Nikolića jasno govore da je povreda prošlost, a dva gola na pet utakmica da je talentovani vezni fudbaler spremniji nego ikad da zablista na velikoj sceni i da ispuni potencijal koji je neosporiv.

Da Veljko Nikolić ima fudbal u malom prstu – to niko ne može da ospori, ali povreda koja je mučila ofanzivca rođenog 1999. godine usporila je njegov igrački razvoj. Tokom zimskih priprema ustanovljeno je da Nikolić mora na operaciju zgloba te da će izvesno propustiti čitav prolećni deo sezone, i tako je i bilo. Govorio je u međuvremenu da ga je povreda izuzetno ojačala na mentalnom planu, ali nema ništa lepše nego kada neko svoje reči opravda delima, a to upravo on čini na terenu, jer je opšti utisak da sa svega 23 godine deluje – iskusno. Sigurniji nego ikad na lopti, sa izuzetnim plejmejkerskim genom, hranio je Nikolić naše napadače loptama u svih pet utakmica koliko je odigrao ove sezone. Lepotica u rašlje protiv Javora, kao i prvi evropski gol u Zvezdinom dresu na meču sa Trabzonom, samo su pokazatelj toga da ne samo da nije „zaboravio“ da igra fudbal, već ga je pauza u svakom smislu ojačala.

NAJNOVIJE VESTI O CRVENOJ ZVEZDI:

Ubacio ga je Milojević u „vatru“ na svom trenerskom debiju u Crvenoj zvezdi, a Nikolić već u prvim minutima posle gotovo devet meseci bez takmičarskog fudbala – postigao gol i pokazao da je opcija više u veznom redu za našeg stratega. Takođe, i tokom letnjih priprema je bio jedan od zapaženijih u utakmicama i samo nagovestio sve ono što sada potvrđuje, a to je da je Zvezda dobila veliko pojačanje, a da je Veljko Nikolić spremniji nego ikad!

Nikolić koji je u Zvezdu stigao još u omladincima, i to kao prvotimac OFK Beograda, imao je prirodni razvojni put, pa je posle kaljenja u Grafičaru obukao dres seniorskog tima najtrofejnijeg kluba na ovim prostorima. U dosadašnjem delu karijere je za Zvezdu na 74 utakmice postigao 10 golova, a sigurni smo da ono najbolje tek sledi.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter