0
Domaći fudbal

FOTO: FK Crvena zvezda

LEGENDARNI DUŠAN SAVIĆ O MITROVIĆU: Jednom majstor, uvek majstor!

Objavljeno: 25.09.22 u 16:58

Legendarni centarfor Crvene zvezde, možda i najveće ime koje ne nosi titulu Zvezdine Zvezde, Dule Savić, za Sport Klub je pričao o Aleksandru Mitroviću.

Mitrović je het-trikom srušio Švedsku i sigurno da je jedan od najboljih napadača u istoriji srpskog fudbala, a Savić je sa jednom rečju krenuo priču za Sport Klub.

Bravo“ pa nastavio u istom ritmu:

Jednom majstor, uvek majstor!“ dodao je Dušan Savić koji je verovao u Mitra od trenutka kada se prvi put pojavio, odnosno kada je debitovao za Partizan još kao tinejdžer.

Šta mislite da li mi je bilo teško“ krenuo je legendarni golgeter da se priseća početaka Mitrovića u seniorskom fudbalu, kada mu je zaličio na napadače starog kova.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI:

„Bio sam centarfor, a ne desni bek, Mitrović nije mogao da mi promakne, ni pod razno. Dakle, dobro se sećam, tih dana vodila se debata u listu SportMitrović tek što je debitovao u seniorskom pogonu Partizana – postavljalo pitanje zašto u našem fudbalu nema vođa navale poput Lazaraevića, Bajevića, Musemića, Filipovića, Savića… Sve sam verovatno iznenadio izjavom: Kako nema, tu je Aleksandar Mitrović! Dečko me neodoljivo podsećao na moje vreme, bio znatno bliži tom stilu nego periodu kojem je zapravo pripadao, iz dana u dan fudbalski rastao, postajao bolji i jači, došao do nivoa rezervisanog za najprobranije napadače Starog kontinenta.“ bio je jasan, a zatim opisao šta je to što ga krasi i zašto iskače od ostalih napadača.

„Nenadmašan u skoku, hrabar, snažan, odvažan, sjajno se gradi, odlaže loptu, upošljava saigrače, krasi ga nesebičnost kojom prosto tera okolinu da mu obavezno uzvrati… Neverovatno bitan za ekipu, da li uopšte za njega postoje granice… Kako igra i kako nas iznova oduševljava, gotovo sam uveren da tek dolazi Mitrovićevih pet minuta i da je svo ovo dosad bio uvod u fantastičnu fudbalsku rapsodiju rođenog centarfora, čija glad za golovima je nestvarna.“ rekao je Dušan Savić, koji je jednom prilikom rekao da ga Mitrović najviše podseća na sebe iz najboljih dana, a zatim se dotakao i karijere bivšeg igrača Partizana.

Mitrović je srećan u Fulamu. To je činjenica. Da li bi toliko bio zadovoljan u Mančesteru, Liverpulu, Realu, Barseloni… Dok ne proba… Sa ove, moje tačke gledišta: divan je izazov velikih, vredi videti i doživeti…Bar se tako meni čini, ali, ne biram ja, već Mitrović. Mnogi su i pre njega birali, otišli i zalutali, iako su sve sa sobom nosili, kvalitet nije mogao niko da im otme, ali nešto se nije uklopilo, da li zemlja, da li liga, da li sistem, da li klima, da li…Bog sveti zna.“ obrazložio je zatim Savić zašto je pominjao samo velikane iz Engleske i Španije, a ne iz ostalih država.

Gde ćete više od Ostrva i Španije, zar to nije dovoljno, osim toga, nekako mi se čini da bi italijanski šampionat najmanje odgovarao Mitroviću“ bila je jasna legenda Crvene zvezde.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter