0
Fudbal

FOTO: STARSPORT

KULUŠEVSKI NAKON DEBAKLA NA MARAKANI: Ovde u Švedskoj se fudbal doživljava kao igra, ali u Evropi je to na život ili smrt!

Objavljeno: 25.09.22 u 18:56

Bilo je dosta kritika na račun selektora Švedske, Jana Andersona, nakon debakla u Beogradu, ali je Dejan Kuluševski, izjavom nakon meča istakao da igrači imaju poverenje u njega.

„Apsolutno mu verujemo. Stojimo iza njega i tim je jedinstven po tom pitanju. Mislim da ćemo uspeti da pobedimo Sloveniju, uveren sam u to, ovaj tim ima mnogo talenta“ započeo je Kuluševski, a onda i dublje zašao u problem koji ima reprezentacija Švedske.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI:

„Trenutno nam je teško u našim klubovima. Ne igramo, dolazimo ovde u lošem tajmingu i nismo dovoljno fizički dobri, a onda sve to skupo plaćamo. Vidite njihove igrače, igraju svaki minut, kapiteni su najboljih svetskih timova. Ako smo lošiji, onda moramo da pružimo više, da želimo više, moramo da budemo bolji u defanzivi i imamo više vere u sebe“ bio je jasan, a zatim je istakao da mora da se menja filozofija fudbala u Švedskoj još od mlađih kategorija.

„Mislim da moramo da menjamo mentalitet već kao deca, sa 15 godina. Druge su zemlje ispred nas, moramo da pokažemo mnogo više želje. Ovde u Švedskoj se fudbal doživljava kao igra, ali u Evropi je to na život ili smrt. Ako ti ne oduzmeš loptu onda je uzimaju drugi i postižu gol. Zaista treba da se postaramo da mladi igrači imaju bolju šansu u budućnosti“ zaključio je fudbaler Totenhema.

U utorak se igraju poslednja dva meča grupe 4 lige B Lige nacija, a Srbija i Norveška se u Oslu bore za plasman u ligu A, dok Švedskoj treba pobeda nad Slovenijom kako ne bi ispala u ligu C.

Standings provided by SofaScore

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter