0
Ostali sportovi

FOTO: VSS

JUNIORI SRBIJE POKORILI EVROPU: U finalu je savladana Španija – oni su budućnost našeg vaterpola!

Objavljeno: 25.09.22 u 20:52

Potpuno zasluženo zlato za mlade vaterpoliste.

Srbija je prvak Evrope u konkurenciji igrača do 19 godina. Iako su samo trojica igrača 2003, a ostali 2004. i mlađi puleni trenera Uroša Stevanovića su pokazali kvalitet, borbenost, srčanost, imali su atmosferu koja ih je dovela do uspeha.

Finale sa odličim Špancima je bio pravi rat živaca, sjajna igra odbrana u kojima je dominirao Virijević sa 11 odbrana. Igrač manje se popravljao kako se utakmica odvijala, Španija u poslednjoj četvrtini pet puta nisu iskoristili igrača više, Srbija je dve svoje prilike od četiri iskoristila.

Španija je vodila samo 1:0 a potom su Kojić bombom iz daljine i Kovačević sa dva igrača više, kada je Španija bila bez golmana, preokrenuli rezultat. Gavrilović je realizovao igrača više za 3:1 I tada je počela trka Španaca za izjednačenjem. Posle njihovog gola Baucalo je postigao sjajan gol, dijagonalom u raklje. Uporni rival se nisu predavali, za 40 sekundi su sa dva gola izjednačili. Kada se činilo da će remi biti na poluvremenu, Kojić je u poslednjoj sekundi postigao gol za TV špice.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI:

Maraš se zatim prdiružio strelcima sjajnim udarcem za 6:4, potom je uporni Urošević iskoristio igrača više za 7:5. Umor i lične greške su stizale Srbiju, Španija se još jednom vratila I sa 7:7 se ušlo u završnih osam minuta.

Odmah je Kovačević ispalio bombu za 8:7 I vrlo brzo je stiglo izjednačenje. Bilo je 8:8 nepunih šest minuta pre kraja. Počela je igra živaca, srpski igrači su izbacivani redom. Crveno karton je dobio prvo trener Stevanović, u finišu i Gavrilović. Konačno, dobro čuvani kapiten Martinović je dobio malo prostora I 2,02 do kraja sa igračem više postigao pobednosni gol. Velikim naporom prednost je sačuvana I usledilo je slavlje.

Da sve bude lepše kapiten Martinović je proglašen za najboljeg igrača šampionata.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter