0
Fudbal

Granit Xhaka Aleksandar Mitrovic Srbija - Svajcarska, Serbia - Switzerland, Kaliningrad, Rusija 22.6.1018. Jun 22. 2018. (credit image & photo: Pedja Milosavljevic / STARSPORT)

ALBANAC IZ ŠVAJCARSKE ZNA DA NEĆE BITI LAKO PROTIV SRBIJE: Moraćemo da igramo drugačije protiv nekih reprezentacija!

Objavljeno: 25.09.22 u 22:19

Biće to sjajna prilia za našu osvetu.

Fudbalska reprezentacija Švajcarske uspela je da opstane u Ligi A Lige Nacija, tako što je savladala Španiju sa 2:1. Bio je to trijumf koji je malo ko očekivao, a jedan od najboljih igrača Švajcarske, fudbaler albanskog porekla Granit Džaka, istakao je da su uspeli da iskoriste šanse iz prekida.

Branili smo se dobro, Španija je bila prilično bezopasna. Mi smo iskoristili naše šanse iz prekida. Mnogo smo radili na njima, pa nekad te akcije prođu, nekada ne. Ovog puta jesu – počeo je Džaka i dodao:

Moram da priznam da nismo igrali dobro, ali na planu taktike, mentaliteta, želje, sve je bilo na svom mestu. Sreća ili ne, ostvarili smo važnu pobedu.

Granit Xhaka Srbija – Svajcarska, Serbia – Switzerland, Kaliningrad, Rusija 22.6.1018. Jun 22. 2018. (credit image & photo: Pedja Milosavljevic / STARSPORT)

Potom se osvrnuo i na predstojeće Svetsko prvenstvo u Kataru, gde će se njegova selekcija nadmetati sa Srbijom, Brazilom i Kamerunom. Džaka je zaključio da će Švajcarska morati da igra drugačije protiv nekih reprezentacija i da imaju spreman plan B.

Imamo velika očekivanja kao tim. Želimo da igramo dobar fudbal. Protiv nekih reprezentacija ćemo, ipak, morati da igramo drugačije, da imamo spreman plan B. U prošlosti protiv nekih od tih timova smo teško dolazili do šansi, nismo uspevali da postignemo gol. Sada smo videli koliko i prekidi mogu da budu značajni. Ovaj tim ima veliko iskustvo, dobro se razvija – zaključio je Džaka.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter