0
Fudbal

FOTO: Portugal @selecaoportugal/ Twitter

PORTUGAL UBEDLJIV U PRAGU, RONALDO JE NEUNIŠTIV: Švajcarci ‘šokirali’ Španiju! (FOTO) (VIDEO)

Objavljeno: 24.09.22 u 22:41

Embolo utišao publiku u Saragosi!

Završene su sve utakmice današnjeg rasporeda u okviru 7. kola UEFA Lige nacija. Bilo je uzbudljivo na terenima širom Evrope, a pogotovo u srpskoj prestonici, gde je naša selekcija razbila Švedsku sa 4:1.

Kao i obično, fokus većine fudbalskih fanatika bio je usmeren na mečeve A divizije. Fudbaleri Portugala opravdali su ulogu favorita na gostovanju u Pragu, gde su bez većih poteškoća savladali Češku sa 0:4.

Gostujući sastav je slomio otpor rivala već u prvom poluvremenu. Rafael Leao je odlično uposlio Dioga Dalota u 33. minutu, a fudbaler Mančester junajteda je zatresao mrežu Tomaša Vaclika.

Prednost je duplirana u sudijskoj nadoknadi! Levi bek Napolija, Mario Rui, poslao je precizan pas u kazneni prostor, u kojem se najbolje snašao Bruno Fernandeš. Zanimljivo je da se u strelce ponovo upisao as slavnog kluba sa ‘Old Traforda‘.

Češka je nekoliko minuta kasnije propustila najbolju priliku da prepolovi prednost gostujućeg sastava. Patrik Šik nije realizovao jedanaesterac.

Kristijano Ronaldo je u uvodnim minutima meče zadobio povredu nosa. Krvave glave ležao je na travnatoj podlozi, ali legendarni as nije želeo da napusti igru. Ostao ja na terenu do kraja meča.

Već na startu drugog dela igre, ponovo su kombinovali strelci golova iz prvog poluvremena. Fernandeš je asistirao, a Dalot je postigao drugi pogodak, evrogol.

Konačan rezultat postavljen je u 82. minutu, kada se Kristijano Ronaldo našao u ulozi asistenta, dok je Diogo Žota matirao golmana Češke.

U istoj grupi Švajcarska je šokirala Špance. Gosti su u Saragosi slavili sa 1:2 golovima Akanjija i Embola, dok je jedini pogodak za domaću selekciju postigao je Đordi Alba.

Rezultati:

Češka Republika – Portugal 0:4

Španija – Švajcarska 1:2

Jermenija – Ukrajina 0:5

Slovenija – Norveška 2:1

Srbija – Švedska 4:1

Izrael – Albanija 2:1

Škotska – Irska 2:1

Kipar – Grčka 1:0

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter