0
Košarka

FOTO: KK Partizan

LOŠ DAN ZA VEČITE NA EVROPSKOJ SCENI: Zenit ‘preslišao’ Partizan u Moskvi! (FOTO)

Objavljeno: 24.09.22 u 20:40

Ubedljiv trijumf ruskog šampiona!

U okviru 2. kola grupne faze VTB kupa, košarkaši Partizana ubedljivo su poraženi od Zenita iz Sankt Peterburga. Ruski šampion je slavio sa 81:65.

Izabranici Željka Obradovića su tako doživeli prvi poraz na takmičenju koje se održava u Moskvi, jer su dva dana ranije bili sigurni protiv Lokomotive iz Kubana. Zanimljivo je da su popularni Lokosi dan kasnije slavili nad današnjim rivalom crno-belih, pa sva tri tima imaju skor 1-1. Zenit će zbog međusobnog skora kao provoplasirani tim ići direktno u finale, dok će se Partizan boriti za treće mesto.

Partizan je bolje otvorio meč. Srpski vicešampion je stekao dvocifrenu prednost (14:4) već u uvodnom delu prve deonice. Delovalo je da su crno-beli lako i jednostavno slomili otpor rivalu, ali onda se ‘upalila’ ekipa Ćavija Paskvala. Zenit je slavio sa 23:22.

Ritam meča je u potpunosti opao u drugom periodu igre. Srpski tim je rešio tu deonicu u svoju korist sa 18:14, ali nije viđeno mnogo lepe košarke.

Zenit je zablistao nakon najduže pauze. Serijom 12:0 u trećoj deonici preuzeo je vođstvo i zagospodario terenom. Slavili su Rusi sa 21:13 i najavili totalnu ofanzivu u odlučujućoj četvrtini.

Rusi su bili ‘ogroman zalogaj’ za Partizan, koji nije pronašao rešenje u napadu. Crno-beli su poene postizali uglavnom sa linije slobodnih bacanja, dok su košarkaši ruskog šampiona ‘leteli’ po terenu. Pripala je četvrta deonica Zenitu sa 23:12.

Najefikasniji igrač u redovima pobedničkog sastava bio je Zaharov sa 16 postignutih poena. U ekipi iz Beograda istakli su se Naneli sa 18 i Madar sa 15 ubačenih poena.

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter