0
Domaći fudbal

FOTO: FK Čukarički

ČUKARIČKI SLAVIO PROTIV ARSENALA IZ TIVTA: Završene mini pripreme – Ovusu dvostruki strelac!

Objavljeno: 24.09.22 u 15:06

Siguran trijumf Brđana.

Poslednjeg dana mini priprema na Zlatiboru Čukarički je odigrao prijateljsku utakmicu sa Arsenalom iz Tivta, Brđani su slavili sa 3:0. U završnici meča Brđani su iskoristili pad u igri crnogorskog tima, seriju golova otvorio je omladinac Arsović u 68. minutu, a do kraja meča dva puta je pogodio i Ovusu, prvi put iz jedanaesterca, drugi put iz igre.

Iskoristio je priliku šef struke Brđana Dušan Kerkez da meč počne sa rekonvalescentima Stefanom Kovačem, koji je poneo i kapitensku traku, te Stefanom Tomovićem i Aleksom Jankovićem. Među starterima bio je i Sambu Sisoko, poslednje pojačanje belo-crnih, kao i dvojica omladinaca, Lazar Stojanović i Aleksa Koloni.

U takvom odnosu snaga igralo se uglavnom između dva šesnaesterca, bez mnogo konkretnih prilika u prvom poluvremenu. Najbolje prilike imali su Brđani sredinom prvog dela igre. Najpre, u 23. minutu kad je Lukić lepo primio loptu, ali je lopta posle njegovog šuta sa 20 metara otišla visoko preko gola Arsenala.

VESTI O SUPERLIGI SRBIJE:

Dva minuta kasnije najbolja prilika za beogradski tim, posle dodavanja Tomovića Kovač je vrlo dobro šutirao, ali je Nikić krajnjim naporom odbranio. Od starta drugog poluvremena Kerkez je na teren poslao Arsovića i Borisavljevića, još dvojicu omladinaca koji su na pripremama sa prvim timom.

Upravo je Borisavljević pokušao u 51. minutu, šutirao je iskosa sa leve strane, sa više od 20 metara, ali je krajnjim naporom golman Tivćana skrenuo loptu u korner. Dobru priliku crnogorski tim je imao u 59. minutu, tada je Marković šutirao, a Mićović uspeo njegov šut da odbrani.

Ipak, u finišu meča Čukarički je osigurao pobedu. Najpre je u 68. minutu posle ubacivanja Ovusua sa desne strane Arsović grudima ubacio loptu u protivničku mrežu. Potom je, osam minuta kasnije kapiten gostiju skrivio jedanaesterac, a sa bele tačke precizan je bio Ovusu. Isti igrač pogodio je i u 86. minutu, tada je primio loptu u protivničkom šesnaestercu, driblingom je izbacio čuvara i lako je matirao protivničkog golmana.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter