0
ATP

FOTO: Twitter/@LaverCup

TENISKA LEGENDA SE DIRLJIVO OPROSTILA OD RODŽERA: „Sećam se našeg meča na Vimbldonu – imao sam osećaj da sam naišao na sebi ravnog!“ (VIDEO)

Objavljeno: 23.09.22 u 16:31

Sastali su se samo jednom.

Legendarni američki teniser, Pit Sampras, oprostio se videom od Rodžera Federera, koji će večeras i zvanično spustiti zavesu na svoju prebogatu karijeru.

Švajcarac u okviru Lejver kupa večeras igra dubl meč u kojem će mu partner biti Rafael Nadal, dok će protivnici biti Džek Sok i Frensis Tijafo.

Sampras i Federer sastali su se jednom i to u finalu Vimbldona 2001. godine, a slavio je Švajcarac koji je tada imao svega 19 godina.

Ne znam odakle da počnem, pa ću početi od početka. Kad smo se upoznali, imao si samo 19 godina, bio si igrač koji obećava, ali se već mnogo pričalo o tebi. Imali smo veliku bitku na centralnom terenu Vimbldona i pobedio si me u pet setova. – započeo je Sampras, pa dodao:

Sećam se da sam napustio teren sa osećajem da sam naišao na sebi ravnog. Nisam znao da ćeš 20 godina kasnije imati 20 grend slem titula, da ćeš godinama biti broj jedan, da ćeš dominirati našim sportom, u stvari, da ćeš postići sve. Nedostajaćeš nam u našem sportu. – zaključio je Pit koji je u karijeri osvojio čak 14 grend slem titula.

NAJNOVIJE VESTI IZ TENISA:

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter