Xherdan Shaqiri Srbija - Svajcarska, Serbia - Switzerland, Kaliningrad, Rusija 22.6.1018. Jun 22. 2018. (credit image & photo: Pedja Milosavljevic / STARSPORT)
in

ŠVAJCARCI NE ŽELE DA PONOVE HAOS NA MEČU SA SRBIJOM: Tu smo da igramo fudbal i ništa drugo!

Ne želi nikakve političke ili verske poruke.

Fudbalska reprezentacija Srbije, na SP u Kataru odmeriće snage sa selekcijom Švajcarske u okviru grupne faze, kao što je to bio slučaj 4 godine ranije u Rusiji. Švajcarski fudbaleri albanskog porekla, u nekoliko navrata su provocirali srpske fudbalere, a povodom novog susreta oglasio se direktor tamošnje fudbalske reprezentacije Pjerluiđi Tami.

On je istakao da ne žele da šalju nikakve političke ili verske poruke, već da igraju fudbal.

Svetsko prvenstvo se ne sastoji samo od utakmice sa Srbijom, čak i ako znamo koliko je ova utakmica posebna, s obzirom na ono što se desilo 2018. godine. Ne želimo da pravimo iste greške, tu smo da igramo fudbal i ništa drugom. Ne želimo da šaljemo nikakve političke ili verske poruke. Želimo da zastupamo naše vrednosti. Jedna od njih je: poštovanje. Pokazujemo poštovanje prema drugim mišljenjima. Za mene bi bila greška ako bismo gestom isprovocirali nekoga, bez obzira na igru, počeo je Tami i dodao:

– Ne bi trebalo da postoje reči, gestovi ili uopšte ponašanje koje izaziva druge reakcije. Kada navijamo, tada pokazujemo svoju radost, to je važno. Ali ne moramo da budemo provokativni.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI:

Diskusija

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Učitavanje

0

Autor: HotSport

STIGAO ODGOVOR NA ISTUPANJE FK PARTIZAN IZ SPORTSKOG DRUŠTVA: To je klub svih partizanovaca, a ne samo dvojice ljudi!

VEROVALI ILI NE: Holanđanin odbio da pokaže saigračima kako se brane penali, Van Gal ga odmah otpisao za Katar!