0
Fudbal

FOTO: STARSPORT

SUAREZ OPTIMISTIČAN, NAJAVLJUJE TREĆI TROFEJ NA SVETSKOM PRVENSTVU: ‘Urugvaj uvek ima najviša očekivanja! Zašto ne bismo postali šampioni u Kataru?’

Objavljeno: 23.09.22 u 13:21

Napadač smatra da njegov tim ima kvalitet za osvajanje trofeja!

Dvostruki svetski šampion, fudbalska selekcija Urugvaja, u Austriji se priprema za takmičenje na planetarnoj smotri koje počinje za dva meseca. Urugvajci su imali dosta poteškoća u kvalifikacijama za prestižno takmičenja, ali su serijom od četiri vezana trijumfa na startu 2022. godine izborili plasman u Katar.

Uoči utakmice prijateljskog karaktera protiv Irana, koja je na programu u petak od 18 časova, oglasio se najbolji strelac u istoriji ove selekcije – Luis Suarez. Napadač tamošnjeg Nacionala je uveren da Urugvaj može da ponovi uspeh iz 1930. i 1950. godine, pa tako po treći put stane na pobedničko postolje na Svetskom prvenstvu.

NAJNOVIJE VESTI IZ SVETA SPORTA:

-Očekivanja od Svetskog prvenstva za Urugvaj su uvek najviša. Probaćemo da postanemo šampioni. Zašto ne bi to bilo moguće? Imamo igrače za takav uspeh. Znamo koliko će teško biti na svakoj utakmici, ali važno je da verujemo u konačan cilj. Federiko Valverde, Darvin Nunjez, Ronald Arauho, Rodrigo Bentankur… Sve su to igrači koji igraju na veoma visokom nivou u Evropi. Dolazimo u Katar da odigramo na maksimalnom nivou, kao što to i činimo na svakoj utakmici – istakao je Suarez, a potom se osvrnuo na selekciju Irana, sa kojom će odmeriti snage na pripremama u Austriji.

-Iranci će imati isti entuzijazam zbog plasmana na Mundijal kakav osećamo i mi. Pokušaćemo da se izborimo sa njima na najbolji mogući način, obraćaćemo pažnju na to šta trener traži od nas i imaćemo ozbiljan pristup – dodao je golgeter Nacionala, koji ‘puca’ od samopouzdanja.

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter