0
Košarka

Serbia - Italy, FIBA Eurobasket 2022, Evropsko prvenstvo u kosarci, round of 16, Srbija - Italija 11.9.2022. Berlin, Germany photo: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

NEUSPEH NA EVROBASKETU POLAKO ZABORAVLJAMO: Sledeći izazov Pešića i košarkaša – plasman na Svetsko prvenstvo!

Objavljeno: 23.09.22 u 10:59

Mora se krenuti dalje.

Košarkaška reprezentacija Srbije, takmičenje na Evropskom prvenstvu u košarci, završila je znatno ranije nego što su mnogi očekivali. Orlovi su u osmini finala poraženi od Italije, dok je na kraju, selekcija Španije osvojila ovo takmičenje.

Ipak, Srbiju sada očekuju nove brige i borba za Svetsko prvenstvo, koje se igra 2023. godine. Naša selekcija je zabeležila vrlo loše rezultate u prvom delu takmičenja, ali su pobede nad Grčkom i Turskom pred sam start EP, ulile nadu, da možemo do plasmana na SP.

Head coach Svetislav Pesic Vasilije Micic Serbia – Italy, FIBA Eurobasket 2022, Evropsko prvenstvo u kosarci, round of 16, Srbija – Italija 11.9.2022. Berlin, Germany photo: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Prve sledeće utakmice igraju se u novembru, gde će Srbija odmeriti snage sa Velikom Britanijom 10. u gostima i sa Turskom 13. kod kuće.

Poslednji prozor planiran je za kraj februara, a Orlovi će tada pokušati da savladaju Grčku i Veliku Britaniju kod kuće.

Srbija sa se 4 pobede sigurno ide na prvenstvo, dok u ostalim slučajevima, mora da se nada i poklapanju određenih rezultata.

Standings provided by SofaScore

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter