1
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

MARKO NEĐIĆ: Najbolji pokazatelj našeg rada biće prekomanda igrača u seniore Crvene zvezde!

Objavljeno: 23.09.22 u 21:30

Totalni fudbal igraju Zvezdina deca koja se kale u Grafičaru i sa razlogom su na čelu tabele Prve lige Srbije posle devet odigranih kola.

Talentovani strateg Marko Neđić koji je moderan stil igre gajio još u juniorima, bez problema je to preneo i u seniorske vode, a 23 osvojena boda uz gro mladih igrača koji izbijaju u prvi plan, samo može da predstavlja zadovoljstvo i podstrek za dalji rad.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI:

„Zadovoljni smo rezultatima, nema dileme. Možda i premašujemo očekivanja, s obzirom na to da je ekipa veoma mlada i da smo dosta igrača direktno iz kadeta Zvezde prebacili u prvi tim Grafičara, ali sve to je pokazatelj napornog rada, kao i talenta tih momaka. Pred početak sezone, kada smo razgovarali sa rukovodstvom, dali su nam odrešene ruke što se tiče selekcije i dugujemo im veliku zahvalnost što su nam ukazali poverenje da radimo sa najtalentovanijim izdancima Zvezdine škole. Sve to je rezultat sistemskog rada još od pionira kada sam došao u klub i generacije 2003. koja je sada okosnica Grafičara. Ipak, i dalje je akcenat na razvoju igrača za prvi tim Crvene zvezde, a najbolji put do Marakane je kroz Grafičar“ počeo je Neđić.

Ono što je krasilo generaciju 2003. koju je vodio, sada je obris Grafičara – moderan i napadački fudbal.

„Generacija 2003. koju sam vodio od pionira je svake godine postizala najviše i primala najmanje pogodaka u ligi. Svake godine smo bili i šampioni, i uprkos tome što titule nisu bitne u mlađim kategorijama, one se podrazumevaju u Zvezdi, jer deca koja stasavaju iza juga Marakane moraju da nauče da pobeđuju i da izgrađuju mentalitet gde se od njih u svakom meču traži trijumf. Sve to ih sutra čeka u prvom timu Crvene zvezde, a to je nešto što sam, zajedno sa stručnim štabom, implementirao i u Grafičar. Veliku pomoć u tome imam od iskusnijih igrača koji su igrali u Zvezdi i znaju šta je pritisak, oni to takođe na sjajan način prenose mladim igračima. Meni je izuzetno drago što smo mi najgledanija ekipa u Prvoj ligi Srbije i što su tribine uvek pune kada igramo, jer želimo da vratimo kult napadačkog fudbala, da se nadigravamo sa svakim i da igramo na gol više. Za mene je to nešto što se podrazumeva, pogotovo kada si deo Zvezdinog sistema.

Garantuje Neđić da u Grafičaru sada stasava veliki broj budućih asova Crvene zvezde…

„Kao što rekoh, generacija 2003. je oslonac u Grafičaru, ali tu su sad i momci rođeni 2004. i 2005. i spoj ta tri godišta je izuzetno dobar. Već sada iz tih generacija imamo prvotimce u Zvezdi i siguran sam da će ih biti još više. To je dobar trend za Grafičar koji se pokazao kao najbolja moguća sredina za mlade igrače, ali i za Zvezdu, s obzirom na to da talenti stižu mnogo spremniji za sve ono što ih očekuje. I mi smo bili skeptični kada smo priključili igrače iz kadeta, ali posle nekoliko treninga smo uvideli da oni mogu da igraju seniorski fudbal i da njihove vrline i protiv starijih dolaze do izražaja. Na otklanjanju mana radimo, ali Zvezda ima svetlu budućnost što se tiče mladih igrača. Mnogi budući asovi stasavaju ovde.“

Do kraja sezone je cilj jasan – nadigravanje i pobeđivanje, uz nezaobzilazni razvoj.

„Ciljevi su da ostanemo u vrhu tabele i da nastavimo da igramo dopadljiv i lep fudbal, te da već na zimu novi broj fudbalera bude prekomandovan u Crvenu zvezdu, a potom i na leto. Sve uslove za rad i punu podršku od kluba imamo. Nastavićemo da u svaki meč ulazimo sa željom da pobedimo, a najbolji pokazatelj našeg rada biće prekomanda igrača u seniore Crvene zvezde“ zaključio je talentovani stručnjak.

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter