1
Domaći fudbal

FOTO; STARSPORT

LJUBE DUNĐERSKI ZA HOTSPORT: ‘Iz Spartaka nikada nisam otišao, sada menjam samo fotelju! Već smo dogovorili dva pojačanja!’ (FOTO)

Objavljeno: 23.09.22 u 14:23

Dobro poznato lice na Gradskom stadionu u Subotici!

Pod dirigentskom palicom Slavka Petrovića fudbaleri Spartaka počeli su sezonu u Mozzart bet Superligi Srbije na više nego solidnom nivou. Posle četiti odigrana kola, osam bodova je zadovoljilo apetite zaposlenih u subotičkom klubu, ali već sedam dana kasnije na scenu stupa početak ‘crne serije’ od sedam vezanih mečeva bez trijumfa. Mohamed Badamosi i Nemanja Tošić doneli su ‘ceo plen’ Čukaričkom na Banovom brdu, a kasnije će se ispostaviti, da je od 51. minuta te utakmice sve krenulo nizbrdo kada je Spartak u pitanju.

Četiri susreta bez osvojenog boda bili su dovoljno jasan znak upravi da je vreme za promenu na poziciji šefa struke. Standardni superligaš se zahvalio Slavku Petroviću na svemu učinjenom za klub, a nije se dugo čekalo na predstavljanje novog trenera. Već u četvrtak, u klupskim prostorijama, promovisano je dobro poznato lice, kako na srpskoj, tako i na evropskoj fudbalskoj sceni. Na klupu Spartaka seo je već aktuelni funkcioner Subotičana, Ljubiša Dunđerski. Popularni Ljube je tokom prethodnih meseci obavljao ulogu savetnika predsednika kluba, a sada je dobio priliku da prvi put u karijeri bude šef struke.

FOTO: STARSPORT

Dunđerski je kao fudbaler ostavio veliki trag pružajući blistave partije prvenstveno u Srbiji i Italiji, a kada je okačio kopačke o klin, nikada nije napustio svoju prvu ljubav – fudbal. Ljubiša je u dva navrata bio sportski direktor Spartaka i Vojvodine, dok je jedno vreme bio član stručnog štaba Vladimira Gaćinovića, tadašnjeg trenera ekipe iz Subotice.

Brzo je nekadašnji fudbaler Atalante oformio stručni štab, u kojem će mu prvi asistent biti bivši prvotimac Crvene zvezde, Savo Pavićević

LJD: Nema šta, ja nikada nisam otišao iz Spartaka. Obavljao sam funkciju savetnika u poslednje vreme, sada je trenutak za novu ulogu i izazov. Sve je na vrhunskom nivou, od stručnog štaba koji je selektiran pažljivo, ali na ekspresan način, sve do odnosa igrača prema dresu kluba čije boje brane. Očekujem da ću ekipi vratiti samopuzdanje, to je moj zadatak. Kvalitet evidentno poseduju – kazao je Dunđerski u razgovoru za HotSport i dodao:

LJD: Kada sam obavljao posao sportskog direktora osećao sam se kao šef struke. Moj posao je bio da pronađem najpre trenera, potom i kompletan igrački kadar. Faktički, ja sam sada samo promenio fotelju. Tako gledam na ono što me očekuje u budućnosti.

Ljubiša Dundjesrski intervju za HotSport
FOTO: HotSport

Ljubiša ne okleva kada je u pitanju konačni cilj za aktuelnu sezonu, a tokom razgovora za naš portal je dao vredan dokaz da se u redovima subotičkog tima radi ‘punom parom’.

LJD: Ne odstupamo od zacrtanog cilja! Spartaku je mesto u plej-ofu, pa ćemo dati sve od sebe da ono zamišljeno pretvorimo u delo, u realnost. Skauting je već uveliko odrađen, pa mogu slobodno da kažem da su dogovorena dva pojačanja za zimski prelazni rok – otkrio je Ljubiša Dunđerski.

 

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter