0
FIBA Liga šampiona

FOTO: FMP Meridian

FMP MERIDIAN SE DANAS BORI ZA FINALE: Pokušaće da se plasiraju u FIBA LŠ, turnir se igra u Beogradu!

Objavljeno: 23.09.22 u 10:42

Samo jedna ekipa ide u grupnu fazu takmičenja.

Izabranici Nenada Stefanovića ostvarili su plasman u polufinale Meridian kvalifikacionog turnira za Ligu Šampiona. Izazov je bio veliki, ali fantastičnim pristupom koji se pre svega materijalizovao u drugom poluvremenu, FMP Meridian je savladao favorizovani Rio Breogan.

Veliki uspeh, ali su ostala još dva koraka do cilja. Podsećamo, samo pobednik beogradskog turnira će ostvariti plasman u grupu E Lige Šampiona. Polufinalni meč u kom se sastaju FMP Meridian i Opava na programu je u petak od 20 časova u dvorani ’’Aleksandar Nikolić’’. Cena dnevne karte koja uključuje i prvi meč u kom se sastaju Svons Gmunden i Baken Bers, kao i već pomenutu utakmicu je 300 dinara. Ulaznice se mogu kupiti na biletarnici dvorane ’’Aleksandar Nikolić’’ na dan utakmice.

FOTO: FMP Meridian

Kratak osvrt na utakmicu sa Rio Breoganom, ali i na naredni meč napravio je Aleksa Stepanović koji je bitnom trojkom, ali defanzivom i kontrolom skoka napravio bitnu prevagu na utakmici protiv predstavnika ACB lige:

’’Agresivnom odbranom i kontrolom skoka koju smo pokazali u drugom poluvremenu protiv Rio Breogana smo došli do velike pobede za nas. Nema sumnje da to treba da nam bude recept i u polufinalu. Igramo protiv veoma iskusne ekipe, ali prvenstveno gledamo sebe. Napravili smo prvi korak koji smo želeli, ali je posao daleko od završenog. Pristup iz drugog poluvremena četvrtfinala je nešto što želimo da prenesemo na 40 minuta utakmice protiv Opave’’, rekao je Stepanović.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI:

Trener FMP Meridiana Nenad Stefanović je takođe pričao o narednom izazovu, sa posebnim osvrtom na veliku potrošnju ekipe:

’Za manje od 48 sati nakon zaista velike pobede nad Rio Breoganom i posle koje je sigurno došlo do velikog fizičkog i emotivnog pražnjenja, čeka nas teška utakmica protiv Opave u petak. Opava je imala priliku da nas u sredu gleda uživo i u polaznim tačkama su sigurno u boljoj poziciji. U pitanju je jako dobar tim, veoma iskusan i dugo godina igraju zajedno. Kod njih se jako dobro zna ko šta radi i očekuje nas teška utakmica, čvrsta i moramo da budemo fokusirani i energetski prisutni od prve sekunde ako želimo da slavimo u tom meču’’, istakao je Stefanović.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter