0
Fudbal

FOTO: YouTube screenshot

DAN KADA JE SRBIJA POSLEDNJI PUT DALA GOL BRAZILU: Savo ‘bocnuo’ loptu, Brazilci ostali u šoku! (VIDEO)

Objavljeno: 23.09.22 u 15:18

U Kataru je pravi trenutak da se tradicija promeni!

Drugi put u nizu kuglice na žrebu fudbalske selekcije Brazila i Srbije svrstavaju u istu grupu na Svetskom prvenstvu. Četiri godine kasnije, nakon okršaja u Rusiji, ove dve reprezentacije odmeriće snage u Kataru, u okviru prvog kola grupne faze.

Srbija čak 24 godine čeka na pozitivan rezultat protiv Brazila! Poslednji put poraz je izbegnut još za vreme Jugoslavije, 23. septembra 1998. godine. Brazil je bio domaćin meča prijateljskog karaktera, koji je završen bez pobednika, rezultatom 1:1.

FOTO: STARSPORT

Jedini pogodak za naš tim, koji je poveo u 8. minutu, delo je Sava Miloševića. Čuveni napadač je tada izašao sam ispred čuvara mreže, a onda je na prepoznatljiv način ‘bocnuo’ loptu što je izludelo protivnika.

Brazilci su izjednačili samo desetak minuta kasnije, kada je mrežu Ivice Kralja zatresao Marselinjo. Jugoslavija je meč završila sa igračem manje, jer je zbog drugog žutog kartona u 55. minutu isključen Nenad Grozdić.

Za Jugoslaviju su tada zaigrali: Ivica Kralj, Nenad Sakić, Goran Đorović, Slaviša Jokanović, Miroslav Đukić, Nenad Grozdić, Jovan Stanković, Zoran Njeguš, Predrag Mijatović, Dejan Rambo Petković, Savo Milošević, Dragan Žilić, Albert Nađ, Darko Kovačević, Saša Ćurčić, Nikola Lazetić i Dragan Šarac.

Naša reprezentacija od tada više nije postigla ni gol protiv Brazila, a odigrana su još tri susreta. Favorizovani rival je najpre 2002. slavio sa 1:0 u prijateljskom meču, a potom je na utakmici istog karaktera 2014. slavio identičnim rezultatom. Jedini takmičarski duel odigran je upravo na Mundijalu u Rusiji,pre četiri godine, kada je Brazil slavio sa 2:0.

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter