0
Evropske lige

FOTO: Instagram/ 3gerardpique

SVE JE BLIŽE RASTANAK: Đerar Pike više nema poverenje u Kataloniji – spremna i zamena!

Objavljeno: 22.09.22 u 13:31

Jednom je i to moralo doći.

Barselona je započela ozbiljnu rekonstrukciju ovog leta, a želi da je nastavi i u narednim prelaznim rokovima.

Ćavi se odlučio na neke poteze za koje njegovi prethodnici nisu imali petlje – zakovao je Pikea i Albu za klupu, a u prošlom meču priključio im se i Buskec.

Upravo je iskusni štoper Barselone u fokusu medija ovih dana, što zbog privatnih stvari, što zbog fudbala.

Mundo Deportivo piše o vrlo mogućem odlasku Đerara Pikea nakon završetka tekuće sezone. Naime, Španca ugovor veže sa Blaugranom sve do jula 2024. godine. Ipak, poslednja godina je uslovna, a to znači da se aktivira tek ukoliko dođe do ispunjenja određenih uslova, odnosno broja utakmica.

FOTO: Twitter/@3gerardpique

Ovaj španski list otkriva kako se radi o minimumu od 35% svih utakmica Barselone ove sezone. Pike je za sada odigrao svega jednu utakmicu i nije u planovima Ćavija, a kako sezona bude odmicala jasno je da će biti sve manje prilike za igru iskusnog štopera.

Na Nou Kampu već planiraju zamenu, a vide je u liku i delu Injga Martineza, kojem ugovor sa Bilbaom ističe na kraju tekuće sezone.

Pike je u Barseloni od 2008. godine kada je stigao iz Mančester junajteda za okruglo pet miliona evra, a sa katalonskim klubom osvojio je 30 trofeja.

NAJNOVIJE VESTI IZ SVETA SPORTA:

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter