0
Fudbal

FOTO: Twitter/@EURO2024

POSLEDNJE ZBOGOM FUDBALU GORANA PANDEVA: Legendarni Makedonac se oprostio!

Objavljeno: 22.09.22 u 13:51

Želi da bude agent ili direktor.

Nakon okončanja prošle sezone i isteka ugovora sa Parmom, legendarni makedonski napadač, Goran Pandev, nije uspeo da pronađe novi klub tokom leta.

S obzirom na takav razvoj događaja odlučio je, da i pored želje da odigra još barem godinu dana, kopačke okači o klin i posveti se nekim drugim stvarima.

U intervju za Gazeta delo Sport otkrio je da je kraj i definitivna odluka.

Posle punih dvadeset godina, vreme je da završim. Moj najstariji sin ima skoro trinaest godina, ranije sam ga viđao samo u pauzama iz sezone u sezonu. Sada želim više pažnje da posvetim svojoj porodici, ali to ne znači da ću se udaljiti od fudbala, jer ne znam da radim ništa drugo. Celo leto nisam razmišljao o fudbalu i bilo je opuštajuće. – započeo je Pandev.

FOTO: Twitter/@433

Jedite više i manje trenirajte. Uz to imam još koji kilogram, a sa 39 godina sve je teže. Volim da radim sa mladima i pomažem im, razgovaram sa njima i gledam njihove utakmice. Zato sebe u budućnosti više vidim kao direktora ili sportskog agenta. Na kraju, želim da kažem veliko hvala svima. Svim mojim trenerima, svim predsednicima, svim navijačima. – zaključio je Makedonac.

Karijeru je započeo 1999. godine u ekipi Belasice, odakle odlazi 2001. godine u Inter. Ipak nije igrao u neroazurima koji su ga slali na pozajmice u Speciju i Ankonu. Godine 2004. ostvario je transfer u Lacio i tamo proživeo najbolje trenutke profesionalne karijere. Postigao je 64 gola u 159 utakmica i postao najbolji strani strelac u istoriji Lacija.

Nakon nebeskoplavih vratio se u Inter gde je pod komandom Žoze Murinja osvojio tripletu – Seriju A, Kup Italije i Ligu šampiona.

U periodu od 2011. do 2014. godine nosio je dres Napolija (uz jednu godinu u turskom Galatasaraju). Zatim je obukao dres Đenove koji je nosio sve do prošle sezone.

Poslednji klub u karijeri bila mu je Parma za koju je nastupao u Seriji B.

Za reprezentaciju odigrao je 122 meča i postigao 38 golova, a najveći uspeh mu je odlazak na Evropsko prvenstvo 2022. godine.

NAJNOVIJE VESTI IZ SVETA SPORTA:

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter