0
Fudbal

Fudbal EURO 2020 Qualifiers-Okupljanje reprezentacije pred mec sa Ukraine Ukrajina Jovan Surbatovic Stara Pazova,04.06.2019. foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

OGLASILI SE IZ FSS POVODOM KAPITENSKE TRAKE DUGINIH BOJA: Ove teme nisu primerene fudbalu i stadionima!

Objavljeno: 22.09.22 u 19:58

Tadić ranije nije nosio traku u holandskom prvenstvu, kao ni zastavu Ukrajine.

Nakon što je Srbiju obišla vest da kapiten naše reprezentacije Dušan Tadić neće nositi traku  duginih boja na predstojećem SP u fudbalu, oglasili su se i iz FSS. Generalni sekretar Jovan Šurbatović je istakao da su tačni navodi da je Srbija dobila upit priključenja inicijativi, ali i da je na to odgovorila negativno.

Tačno je da smo dobili upit da se priključimo inicijativi i da nismo na njega pozitivno odgovorili jer smo fokusirani samo na fudbal. Sve što bi moglo izazvati provokaciju bilo koje vrste kod naše javnosti i navijača ili biti shvaćeno kao vid politizacije, za nas je neprihvatljivo. Držimo čisto sportsku i politički neutralnu poziciju. Taj stav smo izneli i na sastanku u Dohi kada su inicirane razne ideje – počeo je Šurbatović.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI:

Potom je istakao da je Srbija uvek za univerzalne poruke, ali da je pitanje duginih boja veoma osetljivo i nepotrebno.

– Za univerzalne vrednosti i poruke tipa: „Stop war“, „Peace“ smo uvek ZA… ali je pitanje trake duginih boja za naše društvo veoma osetljivo i nepotrebno. Fokusirani smo isključivo na fudbal. Među našim navijačima ima pripadnika različitih društvenih grupa i verskih zajednica i mi poštujemo pravo na slobodno izražavanje stavova svakog pojedinca, ali ponavljamo – ove teme nisu primerene fudbalu i stadioni nisu mesto za takve stvari. To je stav FSS – zaključio je Šurbatović.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter