1
Domaći fudbal

head coach Gordan Petric Partizan v Nica during the UEFA Conference League 2022/2023 match on stadium FC (JNA) on September 15, 2022 in Lazarevac, Serbia. (Photo by Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©)

GORDAN PETRIĆ O TITULI: „To pre svega zavisi od nas, ali delimično i od Crvene zvezde!“

Objavljeno: 22.09.22 u 14:25

Kao i uvek – oprezan u izjavama.

Partizan je veoma loše započeo sezonu, a nakon ispadanja u kvalifikacijama za Ligu Evrope od AEK-a iz Larnake, sa mesta šefa stručnog štaba povukao se Ilija Stolica.

Na užarenu klupu crno-belih seo je Gordan Petrić i u tišini počeo da marljivo radi. Danas je kriza apsolutno iza Parnog valjka, a čini se da iz utakmice u utakmicu Petrićevi momci pružaju sve bolje partije.

head coach Gordan Petric
Partizan v Nica during the UEFA Conference League 2022/2023 match on stadium FC (JNA) on September 15, 2022 in Belgrade, Serbia. (Photo by Marko Djokovic/Starsport.rs ©)

Partizan je bio u jednoj krizi, dešavale su se neke stvari koje nisu bile dobre u klubu. Navijači Partizana mogu da očekuju da će igrači uvek da pruže maksimum u narednim utakmicama. Sledi naporan raspored utakmica četvrtak – nedelja. Nadam se da će povrede da zaobiđu naše igrače i da će svi biti zdravi. Verujem da ćemo u nastavku sezone igrati kao na poslednjih par utakmica. Ali ima dosta da se igra. Očekujem od fudbalera da u datom trenutku daju svoj maksimum na terenu. – rekao je Petrić za Tanjug.

head coach Gordan Petric cheers support
Partizan v Crvena Zvezda, Mozzart Super Liga 2022/2023 match on stadium FC Partizan (JNA) on August 31, 2022 in Belgrade, Serbia. (Photo by Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©)

Smatra da je reprezentativna pauza došla u pravi čas.

Naši fudbaleri su u prethodnom periodu imali dosta utakmica. Dobro im je došla pauza da se odmore. Ova pauza će nam ujedno pomoći da više radimo, jer nismo imali vremena zbog tempa utakmica. Narednih par dana iskoristićemo da uradimo ono što nismo do sada da bi igrači imali rezervu kako bi mogli da odigraju preostalih 11, 12 utakmica koliko imamo do početka Svetskog prvenstva i velike pauze. – istakao je trener crno-belih.

head coach Gordan Petric
Partizan v Crvena Zvezda, Mozzart Super Liga 2022/2023 match on stadium FC Partizan (JNA) on August 31, 2022 in Belgrade, Serbia. (Photo by Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©)

Bivši fudbaler Partizana, Predrag Mijatović, hvalio je nedavno Petrića i rekao da crno-beli mogu do titule u Mozzart bet Superligi Srbije pod vođstvom Petrića.

Mijatović i ja smo veliki prijatelji i bivši saigrači. Možda je on bio preterano nerealan. Gode te pohvale od ljudi sa kojima sam veliki i iskren prijatelj. On je upoznat sa stanjem u Partizanu. Mijatović prati fudbal u svetu, kao i Srbiji i zbog može dobro da proceni. A da li ćemo ove sezone uspeti da osvojimo titulu zavisi od mnogo stvari. – započinje Petrić, pa potom dodaje.

head coach Gordan Petric (L) and Head coach Milos Milojevic
Partizan v Crvena Zvezda, Mozzart Super Liga 2022/2023 match on stadium FC Partizan (JNA) on August 31, 2022 in Belgrade, Serbia. (Photo by Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©)

To pre svega zavisi od nas, ali delimično i od Crvene zvezde, koja je trenutno ispred Partizana. Ako u bilo kom trenutku bude postojala mogućnost da mi preteknemo Crvenu zvezdu to ćemo i učiniti, ali ima dosta da se igra. Do kraja prvenstva biće odigrana i dva derbija sa Zvezdom, pa ćemo videti. Ko bude bolji on će i da pobedi, biće prvi i iskoristiće mogućnost da se naredne sezone direktno plasira u Ligu šampiona. 

Gordan Petric Partizan – Hamrun Spartans, UEFA, Conference League, liga konferencija 18.8.2022. Aug. 18. Beograd Srbija photo: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Na kraju izneo je i svoja očekivanja za Ligu konferencija.

Do kraja grupne faze ima dosta teških utakmica, tu su Keln i Nica. U ovoj grupi su realno Keln i Nica favoriti. Učinićemo sve da prođemo dalje. Meni je vrlo bitno da su se igrači opustili i da su počeli na neki način da razmišljaju profesionalno. Oni kod mene imaju mogućnost da pokažu sve što znaju, ali imaju mogućnost i da pogreše. Nadam se ćemo u naredne četiri utakmice skupiti dovoljno bodova da bi mogli da igramo na proleće u Ligi konferencija. Međutim, to verovatno razmišljaju i drugi klubovi, a pre svega Keln i Nica. – završio je šef stručnog štaba Partizana.

NAJNOVIJE VESTI O PARTIZANU:

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter