0
Evropske lige

FOTO: Twitter/@atletienglish

BIO NA PRAGU PRELASKA U BARSELONU: „Alegri je hteo da igram sa Vlahovićem!“

Objavljeno: 22.09.22 u 10:06

Sada je u Atletiku.

Alvaro Morata započeo je solidno sezonu s obzirom da je na šest utakmica postigao tri gola za Atletiko Madrid u LaLigi.

Ipak, zimus je vrlo lako Morata mogao da zaigra za velikog rivala AtletikaBarselonu. Nije tajna da su ga Katalonci, a pre svega Ćavi želeli na Nou Kampu, međutim do transfera nije došlo.

U karijeri je i pre toga branio boje Atletika, kao i Reala, tako da bi napravio svojevrsan „het trik“ igranja u najvećim španskim klubovima.

Tačno je da sam zimus bio u kontaktu sa Barselonom. Ćavi me je zvao, pričali smo o fudbalu, o svemu. Bilo mi je zadovoljstvo, mnogo mi je značilo što me je zvao čovek koji je bio fenomenalan igrač, kao što je Ćavi. Baš mi je godilo. – priznaje Španac.

FOTO: Twitter/@atletienglish

Ipak ovom transferu na put je stao tadašnji trener Alvara Morate, Maks Alegri, koji nije želeo da napadač napusti Juventus i pojača Blaugranu.

– Imao sam četiri-pet ponuda zimus, ali ih je Alegri sve blokirao. Bio je izričit: “Želim da ostaneš, da igraš zajedno sa Vlahovićem”. Meni je bilo naporno da igram po levom boku, ali sam to i uradio. – rekao je Morata.

Španski napadač je prošle sezone u dresu Juventusa na 48 utakmica postigao 12 golova i dodao devet asistencija.

NAJNOVIJE VESTI IZ SVETA SPORTA:

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter