0
Evropske lige

FOTO: Brighton & Hove Albion @OfficialBHAFC/ Twitter

DE ZERBI NE KRIJE ZADOVOLJSTVO ZBOG DOLASKA U PREMIJER LIGU: ‘Zvao me je Gvardiola, ponudio pomoć uvek, osim kada igramo protiv njegovog tima!’ (VIDEO)

Objavljeno: 21.09.22 u 13:30

Veliki izazov za Italijana!

Najprijatnije iznenađenje engleskog, ali i evropskog fudbala u nekoliko prethodnih godina, ekipa Brajtona, pruža odlične partije od starta sezone. Klub je razvio fenomenalan sistem, malo se trošilo, a priliv novca u kasu Brajtona bio je ogroman. Doskorašnji trener, Grem Poter, fascinirao je fudbalski svet, što mu je omogućilo transfer u Čelsi.

Klub je brzo morao da pronađe adekvatnu zamenu, pa je kontaktirao Roberta De Zerbija. Italijan je prihvatio ponudu, a nije mogao da sakrije zadovoljstvo što će u budućnosti predvoditi tim iz Premijer lige.

-Veoma sam srećan što sam ovde i što sam novi trener. Želeo bih da zahvalim klubu na ukazanoj prilici. Prostudirao sam sve igrače, a nadam se da ću do januara naučiti engleski. Brajton me je zaista želeo. Imao sam još neke opcije, ali kada su me pozvali bili su prilično ubedljivi da ja mogu da nastavim pravcem kojim su krenuli – rekao je De Zerbi i dodao:

-Dosta mi olakšava rad u Brajtonu ono što je Poter uradio pre mene. Tamo je mnogo igrača čije karakteristike se slažu sa mojom idejom fudbala. Ipak, što se tiče poređenja fudbala koji praktikuje Pep Gvardiola, on je nedostižan, što je pokazao u Engleskoj, Nemačkoj i Španiji. On me je kontaktirao i veoma je srećan, govorio je sa velikim poštovanjem prema klubu i rekao je da će mi uvek pomoći ako mi nešto treba. Osim kada budemo igrali jedan protiv drugog – zaključio je Italijan.

De Zerbi je tokom karijere radio u  Darfo Boariju, Fođi, Palermu, Beneventu, Sasuolu i Šahtjoru.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter