0
Rukomet

FOTO: Starsport

ADMIRALBET I ZVEZDA KRENULI SRADNJU POBEDOM: Dinamo poražen u Beogradu!

Objavljeno: 21.09.22 u 23:26

Rukometaši Crvene zvezde Grundfos savladali su u poslednjoj utakmici 1.kola ARKUS lige za sezonu 2022/23 Dinamo iz Pančeva u „Šumicama“ – 35:33 (17:18). Posle pet godina i trijumfa u u Kaću nad Jugovićem, na premijeri sezone 2017/18, Crvena zvezda je uspela da slavi u prvom kolu novog prvenstva. Remi protiv Kikinde, zatim porazi u Nišu,…

Rukometaši Crvene zvezde Grundfos savladali su u poslednjoj utakmici 1.kola ARKUS lige za sezonu 2022/23 Dinamo iz Pančeva u „Šumicama“ – 35:33 (17:18).

Posle pet godina i trijumfa u u Kaću nad Jugovićem, na premijeri sezone 2017/18, Crvena zvezda je uspela da slavi u prvom kolu novog prvenstva. Remi protiv Kikinde, zatim porazi u Nišu, Novom Pazaru i Šapcu do pobede nad Pančevcima. Posle pet i po godina i devet uzastopnih međusobnih utakmica, Crvena zvezda je savladala Dinamo iz Pančeva. Bolji način za početak sezone Ratko Đurković teško da je mogao da poželi.

FOTO: Starsport

I zaslužio je to i strateg crveno-belih i njegova ekipa. Trijumf protiv Dinama je apsolutno zaslužen na terenu. Crvena zvezda je bila tim koji je kontrolisao dešavanja, imao igru i rezultat i pitao se za krajnji ishod. I kada je imao +6 i kada je dozvolio protivniku tri gola za 10 sekundi u samom finišu.

Imao je sve novajlije na raspolaganju Đurković, osim Miloša Bujišića, koji se oporavlja od povrede, kao i Ivan Horvat i Viktor Matičić. Kao što je i najavio Zvezdin trener, ukoliko ekipa bude zdrava, samim tim i spremna, nema dileme oko pobednika.

FOTO: Starsport

Tako se i ušlo u meč protiv favorizovanog protivnika. Dinamo je iza sebe imao dve evropske utakmice, oreol favorita i neugodnu tradiciju, Zvezda pritisak pobede, kao i uvek, i pritisak da konačno savlada protivnika. Dobra psihička priprema je urodila plodom jer se nije odavao utisak da je Zvezda u grču, naprotiv.

Od samog starta je Zvezda imala prednost i kontrolu. Čabrilo je postigao prvi gol na meču, a zatim su Nenadić i Đurović pleli mrežu, a Kolundžić pogađao i već posle 10.minuta crveno-beli su imali +4, (7:3). Udeo u građenju prednosti imao je i golman Jelić, koji je preneo formu iz priprema na zvanične mečeve. Maksimalnih +6 Zvezda je prvi put imala u 15.minutu fenomenalnim golom Simića, „kokica“ koju nije uspeo da spreči ni prekaljeni Obrad Ivezić. Kontrola rezultata, dobra odbrana, delovalo je da će izabranici Ratka Đurkovića već u prvom poluvreme potući protivnika, ali je usledio pad u igri, Dinamo je to iskoristio i serijom 5:0 za pet minuta došao do vođstva – 16:17. Simić je izjednačio, a konačnih 17:18 za poluvreme postavio Čelica.

FOTO: Starsport

Nije pad u igri uticao na Zvezdu u drugom poluvremenu, koji nisu dali da dobrih 25 minuta igre padne u vodu. Pogodio je Danilo Radović za 18:20, a Zvezda odgovorila serijom 4:0 za 22:20. Na gol je stao Nikola Perić u drugom poluvremenu i debitovao za Crvenu zvezdu, ispostaviće se da će i Perić i crveno-beli pamtiti njegov debi, a da je Đurković ovim potezom matirao protivnika. Videli smo u narednim minutima igru gol za gol, a Zvezdinih furioznih pet minuta je donelo seriju 5:0 za 29:23 u 44.minutu. Odličnu odbranu su zaigrali izabranici Ratka Đurkovića i golovima iz kontranapada u potpunosti imali sve konce utakmice u svojim rukama. Nije se predavao Dinamo, uspevali su malo po malo da se vrate u meč i dođu do dva gola zaostatka u 52.minutu. Tada na scenu stupa Nikola Perić. Da krv nije voda i da iver ne pada daleko od klade, sin proslavljenog reprezentativca, legende Crvene zvezde i reprezentacije, Dejana Perića pokazao je u finišu susreta.

FOTO: Starsport

Crvena zvezda je kontrolisala razliku od dva do tri gola, a Perić je to omogućio sa dve odbrane i odbranjenim sedmercom Peroviću u 55.minutu. Đurović,Vučićević i Panić su Zvezdu odveli na četiri gola prednosti u 59.minutu (35:31), delovalo je nedostižnih, a Perić je zabeležio još dve odbrane i još jedan sedmerac, ovog puta Kostadinoviću, i razgalio tribine. Međutim, za manje od deset sekundi Radović i Sunajko smanjuju na 35:33, a zatim Perić zaustavlja zicer deset sekundi pre kraja Ksotadinoviću, koji je nesportski reagovao i pogodio u glavu Zvezdinog golmana. Ta odbrana je donela potvrdila trijumf Crvene zvezde. Ratko Đurković je zatražio tajm-aut, Zvezda sačuvala loptu i slavila pobedu.

Upravo je Perić proglašen za igrača utakmice, a najefikasniji u redovima Crvene zvezde bili su Petar Panić i Rotem Segal. Po pet puta su bili precizni Draško Nenadić, Mirko Đurović i Uroš Simić.

U okviru drugog kola u nedelju, Crvena zvezda gostuje Radničkom u Kragujevcu.

FOTO: Starsport

CRVENA ZVEZDA GRUNDFOS – DINAMO 35:33 (17:18)
Beograd, hala: „Šumice“. Gledalaca: 350. Sudije: Marko Boričić i Dejan Marković. Isključenja: Crvena zvezda 14, Dinamo 10 minuta. Sedmerci: Crvena zvezda 7(6), Dinamo 2.

CRVENA ZVEZDA GRUNDFOS: Đurović 5, Simić 5, Nenadić 5(3), Majdub 1, Kolundžić 2, Panić 6(3), Gemaljević, Jelić, Segal 6, Šmigić, Blagojević, Vučićević 4, Knežević 1, Perić, Šljukić, Kankaraš. Trener: Ratko Đurković

DINAMO: Marjanović, Dornjei, Stamenković, Perović 8, Čelica 1, Ivezić, Novaković, Čabrilo 4, Tonić, Pavlović 3, Urta, Golubović 6, Kostadinović 3, Radović 8, Milošević, Sunajko 1. Trener: Nenad Kraljevski

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter