3
Domaći fudbal

Marko Gobeljic Fudbal-UEFA Europa League-Play-offs, 1st leg-Season 2021/2022-Crvena Zvezda v Kluz (CFR Cluj) Beograd, 17.08.2021. foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

SABRANA DELA MARKA GOBELJIĆA: Najveći kiksevi Zvezdinog univerzalca! (VIDEO)

Objavljeno: 20.09.22 u 17:14

Marko Gobeljić je jedan od igrača sa nadjužim stažom u istoriji Crvene zvezde. On je krenuo u šestu sezonu sa petostrukim vezanim šampion Srbije, učestvovao je u svakoj tituli, ali i u dve duple krune, koje je Zvezda vezano osvojila.

Ipak, popularni Gobelja ima epitet kao neko ko nema kvalitet za Zvezdu kod šireg sloja navijača, ali zapravo, on je samo kolateralna šteta užasne transfer politike kluba, jer iz uprave ne mogu da dovedu dovoljno kvalitetno pojačanje na njegovoj pozicije, pa momak koji je doveden kao zamena za sezonu kada je Zvezda tek počinjala svoj uspon, šest godina kasnije ima ulogu startera. Sve u svemu Gobeljić je pouzdani univerzalac koji ni blizu ne zaslužuje drvlje i kamenje koje se po njemu posipa.

NAJNOVIJE VESTI O CRVENOJ ZVEZDI:

Ipak, i pored neopravdane havarije oko njega, MG77 imao je i svojih momenata vrhunske inspiracije za glupost, a neke od najvećih smo mi izdvojili.

Prvi od njih jeste crveni karton na debiju, posle svega desetak minuta provedenih na terenu, Gobelja je ušao protiv malteške Florijane kada je rezultat već bio rešen, ali to ga nije sprečilo da obeleži debi svojim isključenjem.

Naredni momenat je bio protiv Suduve, pri rezultatu 2:0, kada se videlo da gosti iz Litvanije ne mogu da okrenu rezultat, potpuno nepotrebno startovao na nogu nesrećnog Slavickasa, koji je potom doživeo prelom i završio sezonu (na Baltiku igraju prvenstvo za vreme jedne kalendarske godine, ne dve kao kod nas), pa samim tim se ovaj potez našao na našoj listi.

Možda zaista jedan potez Marka koji je zapravo za osudu. Nakon pobede u finalu Kupa, usled podjednako sramotne izjave Stojkovića „da ga siluju“ ukoliko ne osvoji to takmičenje, Gobelja se našao vičan da to i primeni u praksi. Bek je pred nekadašnjim golmanom reprezentacije svukao šorc uz neprimerene gestikulacije, i tako uradio nešto što je za svaku osudu. Čudna odluka je da za ovo ne padne višemesečna suspenzija, i Stojkoviću i Gobeljiću.

Sledeća tri poteza mogu da se stave u jedan klip. Naime, bek je najpre napravio jako glup penal u uvodnoj fazi meča protiv Milana u Lombardiji, bez kog deluej da domaćin ne bi tri dana dao gol, a isto tako je sredinom drugog dela promašio prazan gol iz neposredne blizine, a potom i pocrveneo zbog gluposti. Zaista pravo pomračenje uma MG77 na San Siru.

Jedan promašaj koji se desio i protiv Genta u Beogradu.

I najskoriji promašaj Gobelje protiv svog Napretka na Marakani, simbolično za kraj.

I pored svega ovoga Marko je jedan od najpouzdanijih Zvezdinih fudbalera u protekloj deceniji, a da završimo ovo na vedrim temema, kompilacija najboljih poteza univerzalca.

1
0

3 Komentara

  1. Molim vas da u drugom delu sabranih dela napiste tekst o našem jos univerzalnijem igraču u poslednje vreme. Njegovo veličanstvo Slavoljub Ruka Srnic. Hvala unapred.

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter