0
FIBA Liga šampiona

Aba liga, FMP - Buducnost 4.5.2022. Beograd, Srbija foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

PANTERI SPREMNO DOČEKUJU POČETAK KVALIFIKACIONOG TURNIRA FIBA LŠ: „Da damo i više od trenutnog maksimuma!“

Objavljeno: 20.09.22 u 17:08

Težak zadatak je pred ekipom iz Železnika.

U sredu od 20 časova ekipa FMP-a će dočekati španski Rio Breogan u četvrtfinalu kvalifikacionog turnira za plasman u FIBA Ligu šampiona.

Utakmica će se odigrati u dvorani Aleksandar Nikolić, a Panteri su domaćini turnira.

Španski predstavnik prefektno je odradio pripreme, a sve su dodatno „začinili“ osvajanjem Galsija Kupa. Sa druge strane klub iz Železnika je takođe vredno radio tokom priprema, a u generalnoj probi savladali su prošlosezonskog finalistu Evrokupa, Bursaspor – 84:77.

Pred utakmicu govorili su Nenad Nerandžić, košarkaš FMP-a, kao i trener Nenad Stefanović.

Nenad Nerandzic Kup Radivoja Koraca, kup Srbije, polufinale Partizan – FMP kosarka, Nis, Srbija 19.2.2022. photo: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Igramo protiv ekipe koja igra veoma čvrsto i agresivno. Fizički moramo da im odgovorimo, kao i defanzivno da bismo imali povoljan rezultat po nas. Pozivam publiku da nas podrži u što većem broju u dvorani Aleksandar Nikolić. – rekao je kapiten tima Nerandžić.

Svoja očekivanja nakon toga izneo je i trener Stefanović.

Kao što sam i rekao nakon samog žreba, dobili smo veoma kvalitetnog protivnika, možda i najboljeg, a koji dolazi iz zemlje koja je šampion Evrope. Mislim da se to potvrdilo kroz pripremni period gde je Rio Breogan dominirao, većinu utakmica dobijao veoma ubedljivo. Imaju dubok roster sa 14 seniorskih igrača, trenera koji dugo godina radi na vrhunskom nivou i to je još jedna potvrda o kakvom se timu radi. – istakao je Stefanović.

Nenad Stefanovic KLS kosarkaska liga srbije 5.5.2022. Beograd, Srbija foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Svestan je i da njegov tim nema ulogu favorita u ovom meču.

Mi smo takođe imali veoma dobar pripremni period, sa usponima i padovima kroz utakmice. Ukupno gledano veoma sam zadovoljan kako su momci radili i uz nekoliko sitnih povreda, dočekujemo spremni utakmicu u sredu. Definitivno smo u ulozi autsajdera zbog iskustva i celokupne slike jer naš tim ima veliki broj mladih igrača. Svakako, daćemo sve od sebe. Važno mi je da damo i više od svog trenutnog maksimuma, da budemo fokusirani i u ovom ranom delu sezone odigramo najbolju moguću utakmicu. Videćemo na kraju meča za šta je to dovoljno. – završio je mladi stručnjak.

Karte će naći u prodaji na biletarnici dvorane od sutra.

NAJNOVIJE VESTI IZ SVETA SPORTA:

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter