0
Fudbal

Foto: Zoran Milovanović/ FSS

STEVANOVIĆ OKUPIO REPREZENTACIJU: Orlići složni – cilj je pobeda! (FOTO)

Objavljeno: 19.09.22 u 16:32

Nova provera za u21 selekciju!

Selektor Goran Stevanović okupio je „Orliće“ u Beogradu. Mladu reprezentaciju Srbije očekuje provera sa selekcijom Bugarske (27. septembar – 18,00), a polazak u Sofiju planiran je 25. septembra.

Na spisku selektora Stevanovića nalazi se veliki broj mladih igrača, koji će imati priliku da se nametnu u narednom periodu.

-Imamo dosta novih igrača koji zaslužuju šansu. Do konačnog spiska i početka novog kvalifikacionog ciklusa ima dosta vremena i biće još igrača kojima ćemo pružiti priliku i videti šta mogu da nam ponude na terenu. Pravimo jednu novu generaciju koja će imati šta da ponudi Evropi, koja će sutra moći da zaigra za A tim, što je, uvek ponavljam, naš glavni cilj. Imamo interesantan i kreativan posao pred nama. U prethodne četiri utakmice se dosta toga dobrog dešavalo i to nam daje samopouzdanje i veru da smo na pravom putu- rekao je selektor.

Iako nema takmičarski značaj, meč sa Bugarskom biće od velike važnosti za novu generaciju Orlića:

-U fudbalu nema prijateljskih utakmica. U jednoj ovakvoj utakmici možeš da se izboriš za mesto u timu, da nešto pokažeš. Posebno kada je reprezentacija u pitanju. Svaka utakmica je važna. Smatram da možemo mnogo toga da uradimo i na terenu, ali i van terena – na ponašanju, vaspitanju i mnogim drugim stvarima. Reprezentacija i fudbal ne trpe prijateljske utakmice. Nema odrađivanja. Takmičenje za nas počinje od Bugarske.

FOTO: Foto: Zoran Milovanović/ FSS

Svoja očekivanja izneli su i pojedini članovi nacionalnog tima, najpre desnik bek Čukaričkog, Viktor Rogan.

-Zaista se već dobro poznajemo, mislim da će se novi momci sjajno uklopiti u ekipu. Spremni smo da radimo, očekuje nas provera protiv Bugarske. Reprezentacija sa sobom uvek nosi veliki motiv. Atmosfera je na samom početku apsolutno korektna i nadam se da ćemo istu preneti na teren. Nismo imali prilike da se susretnemo sa ekipom Bugarske, tako da ne znam mnogo o njima, ali kao što je bilo do sada – uvek idemo na pobedu i verujem da ćemo ostvariti pozitivan ishod – izjavio je Rogan.

Nakon defanzivca kluba sa Banovog brda, oglasio se fudbaler Voždovca, Miloš Pantović.

-Analiziraćemo narednih dana selekciju Bugarske, ali, bez lažne skromnosti, smatram da smo kvalitetnija ekipa. To treba pokazati na terenu, a ubeđen sam da hoćemo. Verujem da ćemo iskoristiti ovo okupljanje da se dobro uigramo. Treba da težimo velikim stvarima. Meni je najlepše kada dođem ovde i obučem dres sa grbom Srbije. Cilj mi je da sa ovom generacijom odem na Evropsko prvenstvo i napravimo rezultat za pamćenje. Verujem u to i ubeđen sam da će biti tako. Prošlog puta nismo uspeli da ostvarimo zacrtane ciljeve, ali sada je nova šansa i na nama je da je iskoristimo i odradimo sve kako treba- dodao je Pantović.

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter