0
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

STANKOVIĆ NA KORAK OD NOVOG ANGAŽMANA, GOTOVO IZVESTAN POVRATAK U ITALIJU: Uprava kluba bira između Dekija i legende Rome! (FOTO)

Objavljeno: 19.09.22 u 17:35

Najgori start sezone u istoriji klubu primorao čelnike na promene u stručnom štabu!

Dobro obavešteni italijanski mediji, među kojima se ističe Sekolo XIX, tvrde da je Marko Đampaolo
završio svoju epizodu na klupi Sampdorije. Razlog je vrlo jasan, klub iz Đenove u svojoj istoriji ne pamti lošiji start sezone u elitnom rangu italijanskog fudbala. Sampdorija je na sedam odigranih mečeva uspela da prikupi i više nego skromna dva boda. Gol razlika 4:13 sigurno nije podatak koji raduje čelnike poznatog kluba.

Odlazak Đampaola se više ne dovodi u pitanje, a glavna polemika vodi se oko odabria novog šefa struke. Izbor je sužen na dva kandidata. Uprava bira između legendarnog veziste Rome i italijanskog nacionalnog tima, Danijelea De Rosija i proslavljenog asa reprezentacije Srbije, kao i doskorašnjeg trenera Crvene zvezde, Dejana Stankovića.

FOTO: STARSPORT

Ovo je već treći pokušaj Sampdorije da u svoje redove dovede popularnog Dekija, koji je do pre nešto manje od mesec dana predvodio srpskog šampiona. Stanković je status ‘kandidata’ stekao u proleće 2021. godine, kada je predviđen za naslednika Klaudija Ranijerija. Stanković tada nije razmišljao o napuštanju stadiona ‘Rajko Mitić‘, jer je Zvezda beležila impresivne rezultate, kako na domaćoj, tako i na evropskoj smotri.

NAJNOVIJE VESTI IZ SVETA SPORTA:

Nije dugo Srbin čekao na novu ponudu za angažman. Istaknuti član Serije A je samo šest meseci kasnije ponovo uputio poziv Stankoviću. Dejanov menadžer, Fali Ramadani, pregovarao je u Stankovićevo ime sa prvim čovekom kluba, Masimom Fererom. Pregovori su propali jer je vlasnik Sampdorije uhapšen istog dana. Videćemo da li će ovog puta biti treća sreća i da li će srpski stručnjak ponovo nastupati u Seriji A, gde je kao igrač ostavio neizbrisiv trag.

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter