0
Fudbal

FOTO: Unsplash/RhettLewis

POZNATI FUDBALER NEĆE MOĆI DA IDE NA MUNDIJAL: Prekršio doping pravila!

Objavljeno: 19.09.22 u 14:16

Veliki hendikep za njegovu ekipu.

Reprezentacija Senegala biće oslabljena na Mundijalu u Kataru. Naime, Keita Balde neće moći da bude deo tima na Svetskom prvenstvu zato što je prekršio doping pravila još u aprilu dok je bio član Kaljarija.

Ponovni test nije bio pozitivan, ali to nije promenilo situaciji senegalskog fudbalera.

U međuvremenu on se iz italijanskog Kaljarija preselio u Spartak iz Moskve. Ruski klub ne može da računa na usluge Baldea sve dok mu ne istekne kazna.

Našeg veznog fudbalera Keitu Baldea je suspendovala Nacionalna antidoping agencija Italije sve do 5. decembra zbog kršenja pravila dok je igrao za Kaljari. Uzorak koji je tog dana uzet Baldeu nije pokazao zabranjene supstance, ali sve zabrane nacionalnih antidoping agencija automatski prihvata FIFA i moraju sve asocijacije i konfederacije da je prihvate. Tako je kaznu Italijana prihvatio i Fudbalski savez Rusije. – navodi se u saopštenju Spartaka.

Balde je uspeo i da upiše debitantski nastup za Moskovljane u derbi meču protiv Zenita početkom septembra, ali je sada nastupila kazna koja će ga odvojiti neko vreme sa terena.

Reprezentacija Senegala u grupi na Mundijalu igra protiv Katara, Ekvadora i Holandije.

NAJNOVIJE VESTI IZ SVETA SPORTA:

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter