0
Fudbal

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Dragan Stojkovic konferencija za medije at Sports center of Serbia Footbal Federation on September 19, 2022 in Stara Pazova, Serbia. (Photo by Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©)

PIKSI ODRŽAO KONFERENCIJU PRED LIGU NACIJA: Jedan od najvećih talenata Evrope će igrati za našu selekciju! (FOTO) (VIDEO)

Objavljeno: 19.09.22 u 12:21

Za priču o Kataru je još rano.

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Dragan Stojković Piksi, održao je konferenciju za medije pred utakmice Lige nacija protiv Norveške i Švedske. Pored priče o spisku igrača, Stojković je otkrio i da će Lazar Samardžić igrati za našu reprezentaciju, kao i mladi Stefan Mitrović, fudbaler Crvene zvezde.

Prvo pitanje bilo je o spisku igrača i o tome da li će biti promena u konkurenciji za SP izuzimajući Rajkovića i Milenkovića.

Ovaj spisak igrača je sastavljen za predstojeće 2 utakmice u Ligi nacija. Ne bih da govorim o SP u Kataru, jer su prioritet ove obaveze koje nas očekuju. Ovde je 27 igrača kao što znate u ovom momentu i kompletan naš fokus je usresređen na ono što predstoji – mečevi protiv Švedske i Norveške.

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Dragan Stojkovic konferencija za medije at Sports center of Serbia Footbal Federation on September 19, 2022 in Stara Pazova, Serbia. (Photo by Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©)

Da li mozete da nam prokomentarišete – na spisku su 2 debitanta i da li ste u kontaktu sa Milenkovicem i kako tece njegov oporavak?

Nekih igraca nema na spisku zbog povreda. Rajković je ja mislim suspendovan. Što se Milenkovića tiče on je u fazi oporavka, ima jednu povredu koja ga je odvojila od terena, logično je da sad ne bude na spisku. Verujem, kao i što on sam veruje da će se vratiti brzo. Sigurno da je jedan izuzetno važan igrač i ja očekujem da se što pre vrati na teren – počeo je Stojković, a potom je pričao i o debitantima u nacionalnom timu:

Trebalo je trojica da ih bude, ali za sada evo dvojica. To su igrači koji poseduju potencijal, talenat. Babić je na poziciji na kojoj igra kapiten svog tima i on je bio član generacije sa Novog Zelanda gde je grupa svetskih prvaka. Moja želja je da ga vidim uživo i da vidim kako to izgleda na terenu. Stefan Mitrović takođe predstavlja budućnost srpskog fudbala. On je mlad, ali njegove karakteristike meni izgledaju odlično, a to je brzina i hrabrost da probleme 1 na 1 rešava odlično sa autoritetom. Znate i sami da postoji mogućnost da bira između dve zemlje. Moja procena i procena mojih saradnika je da ti igrači treba da igraju za Srbiju, za svoju otadžbinu.

Stojković je pričao i o Lazaru Samardžiću, jednom od najtalentovanijih fudbalera u Evropi, a otkrio je da je obavio razgovore i sa njim.

– Što se tiče Samardžića iz Udinezea, naravno da sam bio u Mlanu, ne da bih gledao Krunića, već Samardžića. Imali smo telefonski razgovor, gde sam mu objasnio koje su namere i želje, ali u razgovoru sam primetio da nije bilo dileme da će igrati za Srbiju ili Nemačku. Dogovor je da u sledećem ciklusu, ako bude nastavio da igra dobro, da tada bude na spisku da debituje za Srbiju, to je nešto sa naše strane što je trebalo da uradimo, na njima je da izaberu, jednu ili drugu stranu. To su igrači sa srpskim imenima i prezimenima, tu nemam dilemu, počeo je Stojković i dodao:

– On je član Udinezea, igra u jednoj od najjačih liga. Igrač koji poseduje potencijal. Prošao je mlađe selekcije Nemačke. On poseduje kvalitet, njegova leva noga je izvanredna, pregled igre takođe. Ono što sam primetio, ne samo u ovoj utakmici, već duži period, te njegove igre i anticipacije u igri, zaista zaslužuje pažnju, poseduje talenat, nema tu velike filozofije i ne treba praviti od toga neke naslove i šta ja znam. Važno je da budu zdravi i da su opredeljeni da igraju za Srbiju. Treba misliti i o budućnosti, jer smo ostajali bez nekih igrača, jer smo verovatno bili nemarni. Ja ne želim da pravim neke greške u startu. Na meni je da uputim poziv, da pokažem da nam je stalo, a da oni odluče sutra za koga će. Ali mislim da tu neće biti problema, ofanzivni igrač koji voli da ima loptu u nogama, vrlo je mlad, njegovo godište je takvo da je tek na početku fudbalske karijere.

Zatim je selektor upitan da li je zabrinut zbog velikog broja izostanaka na poziciji štopera.

Ne brinem se previše jer shavat gudbal kao život. Ono što je tu i na šta možete da računate to je to i jednostvano tu nema vremena i prostora za bilo kakvo plakanje ili traženje odgovora u nekoj sudbini, jednostavno je to tako. U ovom momentu nemamo Nastasića i Milenkovića, Spajić je takođe povređen, ali ima drugih igrača.

VESTI O FUDBALSKOJ REPREZENTACIJI SRBIJE:

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter