0
Domaći fudbal

FOTO: FK Novi Pazar

KOLUBARA ‘SRUŠILA’ PAZAR: Prečka u Lazarevcu se i dalje trese! (VIDEO)

Objavljeno: 19.09.22 u 18:52

Lepa fudbalska predstava!

U 17 časova na stadionu ‘SRC Kolubara‘ u Lazarevcu, glavni arbitar meča, Novak Simović, dao je znak za početak utakmice 12. kola Mozzart bet Superlige Srbije. Fudbaleri Kolubare dočekali su pred domaćim navijačima najveće iznenađenje ovosezonskog takmičenja, ekipu Novog Pazara. Ekipa iz Lazarevca napravila je iznenađenje i potpuno zasluženo slavila sa 1:0.

Posle serije od sedam uzastopnih trijumfa, koja je prekinuta porazom od Crvene zvezde, Pazarci gotovo uoči svake runde važe za favorita. Sastav Vladimira Gaćinovića tako i pristupa mečevima, uz potreban respekt prema rivalu, ali odvažno i hrabro. Baš tako su plavo-beli startovali u Lazarevcu. Gosti su preuzeli inicijativu i kontrolisali su loptu od prvog sudijskog zvižduka. Dugo su kombinovali i tražili put do gola protivnika, ali Dejan Đurđević je spremio taktiku, koja je uspešno preneta na teren u uvodnim minutima susreta. Disciplinovano je izgledala defanzivna linija domaćeg sastava.

Popularni ‘Švaba‘ je već u 7. minutu morao da napravi prinudnu izmenu. Teren je zbog povrede napustio nekadašnji igrač Čukaričkog, Nikola Janković. Bez prilike da se zagreje, saigračima se na travnatoj podlozi priključio Dejan Tumbas, momak rođen 1999. godine.

Pazar je prvi put zapretio u 13. minutu. Bojica Nikčević je najpre probio po levom boku, potom se namestio, te sa distance uputio udarac, koji je bez većih problema zaustavio čuvar mreže domaćeg tima.

Kolubara je demonstrirala napadački potencijal koji poseduje, pa je prvu izgledniju priliku na meču pretvorila u vođsvto. Igrao se 17. minut kada je na semaforu velikim slovima pisalo ‘GOL’. U strelce se upisao Damir Sadiković, bivša uzdanica čuvenog Željezničara iz Sarajeva. Sadiković je i započeo i završio akciju koja je obradovala domaće. Šutirao je Damir levom nogom nakon odbitka, dok su u blok zakasnili Mijić i Islamović.

Gosti nisu odstupali od svog stila igre. Iskusni Gaćinović je odlično iskoristio letnje pripreme, jer je na brz i efikasan način upoznao tim sa svojim zahtevima. Iako je Pazar prvenstvo počeo sa tri poraza, svi su bili ‘nesrećni’, a već tada je bio primetan pečat njegovog rada.

Priliku za izjednačenje u 25. minutu kreirao je Nikola Bogdanovski. Snažan udarac, iskosa, sa desne strane kaznenog prostora, odbranio je Stanivuković. Vidno raspoložen bio je golman Kolubare, koji je samo četiri minuta kasnije još jednom zaustavio Bojicu Nikčevića u nameri da zatrese njegovu mrežu.

Kolubara je nekoliko minuta kasnije pokušala preko Filipovića, udarcem sa više od 20 metara, ali nije se dao prevariti iskusni Filip Kljajić. Bivši golman Partizana je svojom paradom dodatno ulepšao šut Filipovića.

Andrija Majdevac je pogodio za izjednačenje u 38. minutu, ali reakcija iz VAR sobe, u kojoj se nalaze sudije Minić i Mitić, rastužila je pristalice domaćeg sastava. Golgeter plavo-belih našao se u minimalnom ofsajdu.

Zanimljivo je da su gosti napravili samo tri faula za 45 minuta igre, a sudija Simović je dodelio po jednu javnu opomenu na obe strane. Prvo je žuti karton u 8. minutu ‘zaradio’ fudbaler Kolubare, Miloš Đokić, dok je istom merom u 35. minutu kažnjen Miljan Momčilović, igrač plavo-belih.

Odmah po povratku iz svlačionica, dve izmene je prijavio Vladimir Gaćinović. Na teren je poslao iskusnog lidera tima Nenada Gavrića, kao i dete kluba, Semira Alića. Meč su ranije završili Nikola Bogdanovski i žutim kartonom opomenuti Miljan Momčilović.

Na drugog strani Đurđević je menjao u 57. minutu , kada je umesto Đokića na teren poslao Nemanju Nikolića.

Simović je u ranoj fazi drugog poluvremena pokazao žuti karton Seadu Islamoviću.

Igralo se otvoreno na obe strane terena, Pazar je očekivano nastupio vrlo ofanzivno, ali zanimljivo je da ni Kolubara nije kalkulisala bez obzira na pozitivan rezultat. Publika je uživala u uzbudljivoj fudbalskoj predstavi koju su priredili akteri oba kluba.

Do 64. minuta Pazarci su čak u šest navrata uhvaćeni u ofsajd poziciji. Trener Kolubare je u najavi susreta govorio o opasnoj tranziciji plavo-belih, ali domaćin je na vrhunski način otklanjao opasnost u svim situacijama kada je barem delovalo da Novi Pazar može u kontru.

Miloš Filipović je još jednom pucao iz velike udaljenosti u 65. minutu, ali Kljajić je izašao kao pobednik iz tog duela.

Kolubara je u većem delu susreta odigralo vrlo zrelo na obe strane terena i tako pokupila simpatije ljubitelja domaćeg fudbala.

Poslao je Joksimović dugu loptu sa levog boka. Mijić je uspeo da dođe do lopte iako je bio opkoljen dvojicom defanzivaca, iskoristio je nesrećan splet okolnosti jer se Bakić okliznuo, ali nedovoljno dobro završio akciju.

Gavrić je javno opomenut u 70. minutu zbog prigovora arbitru. Simović je procenio da nije bilo prekršaja u situaciji kod korner zastavice, gde je bivšem fudbaleru Zvezde oduzeta lopta od strane jednog defanzivca zeleno-crnih.

Zbog oštrog starta Vasilije Bakić je dobio žuti karton, pa će iz tog razloga propustiti naredno kolo, u kom će se Kolubara susresti sa Napretkom. Zanimljiva je činjenica da klub iz Lazarevca uvek ostvari pozitivan rezultat kada Bakić zaradi žuti karton.

Gosti su golu bili najbliži u 74.minutu. Gavrić je šutirao glavom, ali jedan fudbaler Kolubare je promenio pravac kretanja lopte. Pazar je iznudio samo korner.

Kako se meč bližio kraju, Lazarevčani su se sve više orijentisali na defanzivu.

Rubežić je glavom pokušao posle slobodnog udarca, ali lopta je završila visoko iznad prečke. Igrao se 86.minut meča.

Nemanja Milojević je uputio pravu bombu u 88. minutu, ali ponovo je izvanredan bio Filip Kljajić. Levom nogom je iz prve šutirao sin nekadašnjeg trenera Zvezde, Vladan Milojevića.

Nikolić je u poslednjem napadu propustio priliku da duplira prednost, a prečka Novog Pazara se i dalje trese.

SUPERLIGA SRBIJE, 12. KOLO:

Ponedeljak:

Kolubara – Novi Pazar 1:0 (1:0)

(Sadiković 17)

19.00 Radnički Niš – Spartak

Nedelja:

Voždovac – Čukarički 0:3 (0:2)

(Ivanović 26, Kovačević 38, Endijae 74)

Crvena zvezda – Napredak 1:0 (0:0)

(Pešić 68)

Vojvodina – Javor 2:0 (1:0)

(Đukić ag 23, Baraj 81)

Radnik – Partizan 0:2 (0:1)

(Natho pen 10, Menig 55)

Petak:

Radnički Kragujevac – Mladost GAT 3:0 (2:0)

(Simić 10, Vidosavljević 40 penal, 57)

Mladost Lučani – TSC Bačka Topola 2:5 (1:2)

(Jojić 43, Gordić 62 – Antonić 13, Jovanović 15, Đakovac 53, 56 penal, Ratkov 81)

Tablice omogućuje {linkToSofascore}

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter