1
Domaći fudbal

Foto: Twitter/@SKSturm

KAKAV GEST AUSTRIJANACA: Deo ulice u Gracu nosiće ime po Ivici Osimu! (FOTO)

Objavljeno: 19.09.22 u 23:57

Ivica Osim je preminuo u Gracu, 1. maja ove godine u 81. godini života, a sada je dobio i veliku čast od strane Austrijanaca.

Osim je predvodio Šturm sa klupe od 1994. do 2002. godine i za to vreme osvojio 8 trofeja. Dva puta je bio šampion Austrije, dok je po tri puta osvajao Kup i Superkup.

Predstavnici grada Graca najavili su da će doneti odluku da južni deo ulice „Konrad fon Hetcendorf“ bude preimenovan u ulicu bivšeg igrača Željezničara i trenera Partizana.

U igračkoj karijeri Osim je nastupao za francuske ekipe Strazbur, Sedan i Valensijen, dok je kao trener vodio i Željezničar, Partizan, Panatinaikos i japanski Džef junajted.

0
0

1 Komentara

  1. Štajerci ne zaboravljaju svoje idole, a Osim je to bio u Gracu. Uopšte Štajerci sa obe strane granice su posebni ljudi. U Mariboru sam služio vojsku 1977 god. a i danas sam u kontaktu sa mojim drugarom iz Maribora.

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter