1
Evrobasket 2022

FOTO: STARSPORT

EMOTIVNI LORENCO BRAUN: „Ovo su moja braća i zlatna medalja dovoljno govori!“

Objavljeno: 19.09.22 u 08:47

Trpeo je dosta tokom prvenstva.

Košarkaška reprezentacija Španije osvojila je sinoć u Berlinu Evrobasket nakon pobede nad Francuskom – 88:76.

Jedan od najzaslužnijih za ovaj trijumf bio je Lorenco Braun koji je ostvario dabl-dabl učinak – 14 poena, 11 asistencija.

Nisu ljudi pre Evrobasketa prihvatili to što je Amerikanac dobio pasoš Španije. Ipak, bivši igrač Crvene zvezde svojim odličnim igrama naterao ih je sve da promene mišljenja. Našao se i u idealnoj petorci kontinentalnog takmičenja.

FOTO: FIBA

Na svakom meču bio je jedan od najboljih igrača, a kada je bilo teško uzimao je odgovornost u svoje ruke.

Verovao sam od starta. To mi je bio cilj kada sam došao u reprezentaciju. Trpeo sam kritike zbog jezičke barijere, ne znam ni ja čega… Na kraju krajeva svi pričamo istim jezikom na terenu. Svejedno je koje ste boje, odakle ste, mi smo pre svega ljudi. Ovo su moja braća i zlatna medalja dovoljno govori. – emotivno kaže Braun.

Zaključuje se da ne želi da se odrekne dresa Crvene furije tako lako.

Naučio sam dosta španskog, ali ne mogu još sve da posložim. Kada stignem u Tel Avivu uzeću učitelja španskog i narednog leta ću pričati tečno. – ističe Lorenco.

FOTO: FIBA

Oduševljen je Skariolom i njegovim stručnim štabom, a takođe je zahvalan i igračima što su ga prihvatili.

Odradili su fantastičan posao. Plan koji su spremili za svaku bitku sa kojom smo se susreli je svima odgovarao. Nismo možda bili najveći ili najtalentovaniji tim, ali timska igra i petlja na kraju uvek pobeđuju. Ovi momci se poznaju od malih nogu i to što su mi dozvolili da dođem ovde i igram svoju igru, budem deo ovoga što su gradili toliko godina je neverovatno. – kaže novi igrač Makabija.

FOTO: FIBA

Posebno je istakao Rudija Fernandeza.

Naučio sam mnogo od njega. Igrao je kroz povredu, zauzimao se za svakog igrača i vodio je na terenu. Pogađao velike trojke, bacao se po terenu. Voli mnogo svoju zemlju i žrtvovao je svoje telo da bi osvojio medalju i veoma sam ponosan što sam bio deo njegovog tima. – konstatovao je Braun.

Ne zatvara mogućnost da jednog dana zaigra za neki španski tim.

Otvoren sam za sve španske timove, ali sada sam u Tel Avivu, odlazim sutra i jedva čekam sam da se pridružim saigračima. – zaključio je bivši košarkaš Zvezde.

NAJNOVIJE VESTI IZ SVETA SPORTA:

0
0

1 Komentara

  1. ..jbg. Srbija ce ‘angazovati’ Pantera i Zeka za sledeci sampionat EU u kosarci, poput spanaca tebe, ili kao francuzi i nemci ..slicne…??!

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter