0
Evrobasket 2022

head coach Vincent Collet France - Italy, FIBA Eurobasket 2022, Evropsko prvenstvo u kosarci, quarter-final, Francuska - Italija 11.9.2022. Berlin, Germany photo: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

VENSAN KOLE NIKADA NIJE ODNEO POBEDU PROTIV SKARIOLA: Večeras će imati priliku da to promeni!

Objavljeno: 18.09.22 u 16:40

Očekuje nas borba za zlato.

Finale Evropskog prvenstva u košarci, na programu je večeras od 20.30, a u borbi za zlato nadmetaće se Španija i Francuska. Izabranici Serđa Skariola, u polufinalu su bili bolji od Nemačke, dok je ekipa Vensana Kolea ubedljivo slavila u duelu sa Poljskom.

(190915) — BEIJING, Sept. 15, 2019 (Xinhua) — Sergio Scariolo, head coach of Spain, holds the trophy during the awarding ceremony after the final match between Spain and Argentina at the 2019 FIBA World Cup in Beijing, capital of China, Sept. 15, 2019. (Xinhua/Ju Huanzong)

Okršaj dva selektora koja su dugo na klupama svojih selekcija, doneće poseban takmičarski značaj. Skariolo je preuzeo Španiju 2015. godine, dok Kole vodi Francusku od davne 2009. godine.

Ova dva trenera do sada su se sastajala 6 puta, a svaki put je kao pobednik izašao Skariolo. Italijanski trener uspeo je od verovatno najslabije Španije ikada, da izvuče maksimum, pa je zasluženo izborio ovu borbu za zlato.

Poslednji duel, Skariolo i Kole su imali u četvrtfinalu Olimpijskih igara 2016. godine kada je Španija slavila sa čak 25 poena razlike.

NAJNOVIJE VESTI SA EVROBASKETA:

Kole će sigurno želeti da prekine ovu tradiciju, a ovo mu je idealna prilika za to. Iako njegova selekcija nije izgledala najsjajnije u dosadašnjem toku prvenstva, imaće šansu za zlato.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter