0
Boks

FOTO: BSS

U ZVEZDI KROZ BESPLATNU ŠKOLU BOKSA STASAVA GENERACIJA BUDUĆIH ŠAMPIONA!

Objavljeno: 18.09.22 u 14:54

Bokserski klub Crvena zvezda, sa dobro poznatom adresom u Ljutice Bogdana, sistematski sprovodi četvorogodišnji projekat „Kuća evropskih šampiona“.

Na talasu osvojene titule prvaka regionalne lige (prvog trofeja posle 52 godine), crveno-beli se okreću misiji omasovljenja plemenite veštine. Prateći jedinstvenu akciju Bokserskog saveza Srbije – „Besplatna škola boksa“, koja se s velikim uspehom i odzivom sprovodi u čitavoj državi, i Crvena zvezda je širom otvorila vrata za najmlađe, za početnike, za rekreativce, ali i za već dokazane borce od kojih mnogi imaju status reprezentativca Srbije.

Od memljive, mračne i zapuštene sale na zapadnoj tribini Marakane, gde su pre samo godinu dana trenirala tri-četiri bezvoljna momka, danas u pravom bokserskom ambijentu, sa svim neophodnim uslovima za trening, zatičemo preko 70 polaznika besplatne škole svih generacija. I svi nasmejani, zadovoljni, odlučni, hrabri. Ima tu mnogo perspektivnih dečaka, pravih delija, ali i devojčica poput Anđelije, Nike, Nevene…

FOTO: BSS

Najmlađi polaznici kao što su Ostoja, Relja i Maksim imaju po deset godina, a to je i najbolje doba za početak bavljenja boksom. Ovde ih dočekuju naši iskusni i obučeni treneri Miodrag Radić, Dejan Slavujević i Joandi Roselo sa Kube koji svaki dan rade sa našim pionirima, kadetima, juniorima i seniorima. Uspehom Crvene zvezde u regionalnoj ligi u Skoplju roditelji i deca prepoznaju salu Marakane kao mesto na kome stasavaju šampioni. Svakim danom imamo sve više članova, a njihov ostanak u klubu nam je najveće priznanje za rad koji sprovodimo – ponosno ističe Aleksandar Nikolić, generalni sekretar Bokserskog kluba Crvena zvezda.

Dok mališani uče kako se staje u gard i uvežbavaju krošee i direkte, trče i udaraju u džakove, imaju i privilegiju da širom otvorenih očiju tik pored sebe uživo gledaju seniorske šampione Aleksu Leku Markovića, Alekseja Šendrika, Milosava Savića, ali i legendu Milutina Stankovića. Gotovo svaki dan je tu i Veljko Ražnatović, Zvezdin borac koji je više okrenut profi boksu.

FOTO: BSS

Uz ogromno angažovanje predsednika kluba Vladana Miketića Crvena zvezda priprema jedan moderan trenažni centar na Novom Beogradu, na fantastičnoj lokaciji, na 100 metara od Beogradske arene, sa 1.300 metara kvadratnih korisne površine gde će biti instalirana tri ringa, teretana, atletska staza… Želimo da podignemo klub na najviši mogući nivo. Crvena zvezda je svetski brend, magnet za publiku i sportiste, tako da već sada imamo veliki broj polaznika Škole boksa, a do preseljenja u novi centar i dalje svi zainteresovani mogu da se prijave na zapadnoj tribini Marakane. Termini treninga su 16.30 i 17.30 časova – objašnjava Aleksandar Nikolić.

Trener Dejan Slavujević kaže da je svaki polaznik Škole boksa u startu veliki dobitnik.

FOTO: BSS

Čim ih vidim na vratima sale za trening znam da su ta deca, ti mladići i devojke, pobedili ulicu, loše društvo i sve poroke. Dolaskom na boks pokazuju da su vitezovi, borci. Neki dolaze da skinu koji kilogram viška, drugi da poboljšaju kondiciju i snagu, ali svi automatski jačaju karakter i ličnost. U Crvenoj zvezdi dobijaju sigurnost i postaju deo velike sportske familije. Nije nam cilj da preko noći od njih napravimo šampione, već pre svega još bolje đake i ljude. Kod nas nema mesta za one koji imaju kečeve i loše ocene – zaključuje Slavujević i poziva roditelje da prisustvuju treninzima svoje dece i uvere se da je baš Crvena zvezda kuća za sve njih.

Bokserski savez Srbije pod geslom: „Posvećenost. Disciplina. Poštovanje“ nudi deci i u svim ostalim mestima u Srbiji besplatnu obuku i rekvizite, a više informacija može se pronaći na internet adresi www.skolaboksa.rs.

NAJNOVIJE VESTI IZ SVETA SPORTA:

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter