0
Ostali sportovi

FOTO: Savez za školski sport

U UTORAK STARTUJE SVETSKO PRVENSTVO U KOŠARCI: Beograd je spreman da ugosti srednjoškolce!

Objavljeno: 18.09.22 u 14:27

Srpski timovi spremni za SP u Beogradu!

U Berlinu se završava Svetsko prvenstvo u seniorskoj konkurenciji, a u Beogradu u utorak startuje Svetsko košarkaško prvenstvo u uzrastu srednjoškolaca. Za pehar najboljih na planeti boriće se 27 država sveta (16 u ženskoj i 11 u muškoj konkurenciji). Ekipe u Beograd stižu u utorak, od srede na programu su prvi mečevi a za 24. uveče planiran je svečani program i Veče nacija (predstavljanje svih ekipa i tradicija koje donose iz njihovih zemalja). A povodom početka velikog događaja predstavnici Beogradska asocijacija za školski sport, posetili su beogradske srednje škole, koje će učestvovati na Svetskom školskom prvenstvu.

Vesna Čitaković Đurišić, predsednica BAŠS tom prilikom učesnicima, koji će predstavljati Srbiju i grad Beograd, poklonila je dresove koje je asocijacija pripremila specijalno za ovaj svetski događaj. Ona je čestitala direktorima i vođama ekipa, na ostvarenom plasmanu na SP i poželela im puno uspeha.

FOTO: Savez za školski sport

Srbiju će u konkurenciji dečaka predstavljati učenici Sportske gimnazije, uz koje će biti
direktorka Ivanka Kovačević i vođa ekipe profesor Ivana Vico. Srbiju I kod srednjoškolki predstavljaće GimnazijaPatrijarh Pavle“, uz koje će biti direktor Jasmin Nikolovski i vođa profesor Zoran Stanojević. U ženskoj konkurenciji imaćemo i SRBIJU II, za koju će nastupati učenice „XII beogradske gimnazije“ uz koje će biti direktorka Gordana Pavlović i vođa ekipe profesor Slađana Beatović. SP se održava u četiri beogradske hale, u organizaciji Saveza za školski sport Srbije, uz pomoć Ministarstva omladine i sporta, Gradskog sekretarijata za sport i ISF (Svetske školske sportske federacije).

FOTO: Savez za školski sport

Uz veliki broj evropskih država na ovom takmičenju će nastupati i Brazil, Indija, Čile, Nigerija, Nepal

NAJNOVIJE VESTI IZ SVETA SPORTA:

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter